7 tējas, kas palīdz mazināt migrēnas izraisītās sāpes

Veselība 14.novembris 2023
 
pexels.com
Spēcīgas galvassāpes var viegli sabojāt jūsu dienu. Cīņai ar galvassāpēm katram ir savas metodes. Arī dažādas tējas var palīdzēt remdēt sāpes, tās, protams, nemazinās visus ar migrēnu saistītos simptomus, taču apvienojumā ar citām sāpju mazināšanas metodēm, var palīdzēt jums justies labāk.

pexels.com

1. Kumelīšu tēja

Kumelītēm piemīt dziednieciskas īpašības. Šo tēju ieteicams dzert brīžos, kad izjūtat nepatīkamas galvassāpes. Ir pierādīts, ka kumelīšu tēja var palīdzēt mazināt arī stresu un trauksmi, kas bieži vien ir galvassāpju cēlonis.

pexels.com

2. Piparmētru tēja

Nomierinoša un silta piparmētru tējas tase var mazināt galvassāpes. Ir pierādīts, ka šī tēja palīdz ārstēt tieši spriedzes izraisītas galvassāpes, kas ir viens no visbiežākajiem sāpju cēloņiem. Tāpat piparmētru tēja var palīdzēt mazināt kuņģa darbības traucējumus, stresu.

pexels.com

3. Ingvera tēja

Ingvera saknei piemīt dziednieciskas īpašības. Ingveru jau izsenis izmanto augu izcelsmes zāļu pagatavošanā. Pētījumi liecina, ka ingvers var palīdzēt arī mazināt galvassāpes. Tāpat ingvers palīdz stiprināt imūnsistēmu, mazina iekaisumus un veicina enerģijas pieplūdumu.

pexels.com

4. Krustnagliņu tēja

Krustnagliņas ir garšviela, kas bieži tiek izmantota dažādos tēju maisījumos. Ir pierādīts, ka krustnagliņas mazina galvassāpes. Krustnagliņām piemīt arī pretvīrusu un pretmikrobu īpašības, kas var palīdzēt pasargāt jūs no dažādām saslimšanām.

pexels.com

5. Kurkuma tēja

Kurkuma aktīvā sastāvdaļa ir kurkumīns. Ir pierādīts, ka kurkumīnam ir neiroprotektīva iedarbība, un tas var palīdzēt mazināt migrēnu un galvassāpes.

pexels.com

6. Lavandas tēja

Lavanda ir nomierinošs ārstniecības augs, kuru medicīnā izmanto, lai ārstētu dažādas slimības, sākot no galvassāpēm un beidzot ar trauksmi un depresiju. Pētījumi liecina, ka lavandas aromterapija var palīdzēt ārstēt migrēnu un samazināt galvassāpju intensitāti.

pexels.com

7. Kofeīnu saturošas tējas

Tādas kofeīnu saturošas tējas, kā, piemēram, melnā, zaļā un baltā tēja, var palīdzēt mazināt galvassāpju izraisītus simptomus. Kofeīnu saturošas tējas var palielināt bezrecepšu pretsāpju zāļu efektivitāti un ātrāk remdēt galvassāpes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija