Kāpēc cilvēki ziemās slimo biežāk?

Veselība 27.novembris 2023
 
pexels.com
Ikvienam zināms un bieži vien tiek atgādināts, ka gada vēsākajā periodā nepieciešams īpaši parūpēties par savu imunitāti, lai nesaslimtu. Ziema ir īstas laiks, kad visapkārt "ceļo" dažādi vīrusi. Bet kāpēc tieši ziemās cilvēki slimo daudz biežāk nekā citos gadalaikos?

Ar vīrusiem var inficēties ne tikai esot ciešā kontaktā ar slimu personu, bet arī pieskaroties dažādām lietām uz kurām atrodas baciļi. Tāpat dažādi vīrusi var atrasties arī gaisā.

Ārsts Filips Goulds skaidro, kāpēc ziemā cilvēki slimo biežāk nekā citos gadalaikos.

Tas viss ir saistāms ar to, ka ziemas laikā jeb aukstākajos gada mēnešos mēs visbiežāk pavadām laiku iekštelpās. Ne vienmēr telpas tiek pietiekami labi vēdinātas. Tāpēc satiekoties ar apslimušu cilvēku vienā telpā un pēcāk tajā uzturoties, pateicoties gaisā vai uz lietām esošajiem baciļiem, mums ir daudz vieglāk inficēties.

"Kad atnāk ziema, mēs vairāk laika pavadām iekštelpās, siltās mājās, kur vīrusi var zelt," saka ārsts.

Tāpat ziemas laikā cilvēki mēdz iekštelpās rīkot dažādus pasākumus, tai skaitā Ziemassvētku darba ballītes, Jaunā gada svinības vai pat vienkāršas vakariņas, kur nelielā telpā uzturas daudzi cilvēki. Tieši šajā brīdī vīrusiem ir viegli izplatīties un atrast savu jauno "upuri".

Lai izvairītos no nepatīkamas saslimšanas, ārsts iesaka stiprināt savu imunitāti. Lifehacks.lv iesaka četrus iedarbīgus veidus, kā bez medikamentiem stiprināt imunitāti un nosauc sešus neparastus produktus, kas var palīdzēt iegūt stipru veselību.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija