3 padomi, kā novērst ar stresu saistīto svara pieaugumu

Veselība 3.decembris 2023
 
unsplash.com
Paaugstinātos stresa apstākļos, daļa cilvēku mēdz neēst nemaz, tikmēr citi, lai justos labāk, ēd visu, kas ir pa rokai. Ja esat otrā tipa cilvēks, tad šāda emociju apēšana var rezultēties liekajā svarā, lai tā nenotiktu ņemiet vērā šos trīs padomus!

unsplash.com

1. Atrodiet stresa cēloni

Uztura speciāliste Laura Buraka norāda, ka ieviešot pozitīvas pārmaiņas dzīve, varat lēnām uzlabot ne tikai pašsajūtu emocionālā, bet arī fiziskā ziņā. Sāciet ar to, ka atrodiet savu stresa cēloni, kas jums liek justies nemierīgi. Brīžos, kad jūs atkal pārņems satraukums un raizes, dariet konkrētas lietas, kas tās varētu aizgaiņāt, piemēram, dodieties pastaigā. Šādi ne tikai varēsiet uzlabot savu garastāvokli, bet atradīsieties arī svaigā gaisā un izkustēsieties. Kustības ir svarīgas svara zaudēšanas procesā.

unsplash.com

2. Pieraksti savas emocijas un apēsto

Bieži vien mēs pārēdamies brīžos, kad jūtamies garlaikoti vai mūsos valda īsts emociju karuselis. Lai nepieņemtos svarā emociju dēļ, eksperti iesaka ikreiz pierakstīt, piemēram, kladītē ko esat apēdis un kā tieši tajā brīdī jutāties. Šādi varēsiet sekot līdzi ne tikai tam, cik daudz dienas laikā apēdat, bet kāpēc tieši ēdat, vai tas bija, lai mazinātu izsalkumu, vai emociju uzplūdā.

unsplash.com

3. Atrodiet savu stresa "novedēju"

Uztura speciāliste iesaka, ja regulāri ciešat no pārmērīga stresa, kas rezultējas ne tikai emocionālas pasaules satricinājumā, bet arī atspoguļojas jūsu izskatā, ir nepieciešams meklēt savu "stresa novedēju". Eksperte iesaka izmēģināt dabīgus stresa mazinātājus un šoreiz nav runa par medikamentiem. Viņa iesaka veikt izmaiņas ēdienkartē, to papildināt ar augļiem un dārzeņiem. Tāpat lielisks stresa mazinātājs var būt silta vanna, meditācija, sports, dažādu nomierinošu rituālu izpilde, nomierinošas tējas dzeršana. Visiem nederēs viens, tāpēc eksperte iesaka atrast savu unikālo veidu, kā mazināt stresu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija