6 imunitāti stiprinoši dzērieni, kas pieejami teju ikvienam

Veselība 4.decembris 2023
 
unsplash.com
Ziema ir laiks, kad mums nepieciešams īpaši parūpēties par savu imunitāti, lai nesaslimtu, jo apkārt klejo daž ne dažādi vīrusi. Imunitāti var stiprināt dažādi, tai skaitā ēdot un dzerot vitamīniem bagātus ēdienus, dzērienus. Var šķist pārsteidzoši, bet šie seši dzērieni ne tikai labi garšo, bet arī var veicināt labu veselību.

unsplash.com

1. Ūdens

Speciālisti norāda, ka dehidrācija var ietekmēt arī mūsu imūnsistēmu, tā var kļūt vājāka un mūsu organisms var būt uzņēmīgāks pret dažādiem vīrusiem. Tieši tāpēc nepieciešams dzert ūdeni, lai uzturētu labu imūnsistēmu!

unsplash.com

2. Zaļā tēja

Zaļā tēja ir vēl viens gards dzēriens, kurš var palīdzēt stiprināt ķermeņa dabiskās aizsargspējas. Šī tēja ir bagāta ar polifenolu flavonoīdiem, kas pozitīvi ietekmē dažādas ķermeņa funkcijas, tai skaitā palīdz mazināt noteiktu sirds slimību risku, kā arī samazina iekaisumu veidošanās risku. Tai pat laikā zaļajā tējā esošie antioksodanti palīdz stiprināt imūnsistēmu.

unsplash.com

3. Kefīrs

Kefīrs ir bagāts ar dažādām labvēlīgām probiotikām, kas palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru. Tomēr tas ne tikai veicinās labu zarnu darbību un veselību, bet arī, pateicoties tajā esošajiem antioksidantiem, dzerot kefīru jūs varat palikt veseli un nesaslimt ar dažādām vīrusu slimībām.

unsplash.com

4. Citronu - ingvera tēja

Šo divu produktu salikums (citrons + ingvers) lieliski palīdzēs ne tikai stiprināt imūnsistēmu, bet arī veicinās labu veselību slimošanas laikā. Tēja, kas gatavota no citroniem un ingvera, būs C vitamīna un antioksidantiem bagāta. Līdz ar to tā būs ļoti veselīga un palīdzēs stiprināt imūnsistēmu.

pexels.com

5. Apelsīnu vai greipfrūtu sula

Lai veicinātu labu veselību un stiprinātu imūnsistēmu, eksperti iesaka dzert 100% dabīgas apelsīnu vai greipfrūtu sulas. Kā zināms, tad C vitamīns palīdz veicināt labu imūnsistēmu un tieši citrusaugļos tas ir visvieglāk sastopams. Aptuveni 150 mililitri dabīgas apelsīnu vai greipfrūtu sulas nodrošina organismu ar dienā nepieciešamo C vitamīna devu.

pexels.com

6. Tomātu sula

Līdzīgi kā citrusaugļi, arī tomāti ir labs C vitamīnu avots. Tāpat šis dārzenis satur tādus vērtīgos antioksidantus, kā likopēnu un karotinoīdu, kuriem piemīt daudzas labas veselības veicinošas īpašības. Aptuveni 220 mililitri tomātu sulas satur vien 50 kalorijas, bet tai pat laikā 100% no dienā ieteicamās C vitamīna devas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija