11 interesantas atziņas, kas notiek ar organismu, pārtraucot lietot alkoholu

Veselība 10.janvāris
 
unsplash.com
Kā zināms, tad alkohola lietošai ir negatīva ietekme uz veselību. Lai arī šāds uzraksts rotā ne tikai grādīgo dzērienu pudeles, bet redzams arī to reklāmās, mēs to bieži neievērojam. Neliels alkohola patēriņš uzreiz nenodarīs ļauna, svarīgi ir ievērot mēru un lietot to retos brīžos. Vai zināt, kas notiek ar jūsu ķermeni, kad pārstājat lietot alkoholu? Piemēram, pēc stundas, četrām stundām, dienas vai mēneša? Lasiet tālāk rakstu un uzziniet!

pexels.com

1 stunda pēc alkohola lietošanas

Ja veselu stundu neesat lietojis grādīgos dzērienus, alkohols lēnām "iziet" no jūsu asinsrites. Stundu pēc pēdējā alkoholiskā dzēriena baudīšanas manāmi var uzlaboties jūsu līdzsvars un runas spējas.

pexels.com

4 līdz 8 stundas pēc alkohola lietošanas

Pēc četram līdz astoņām stundām, kopš pēdējā alkoholiskā dzēriena lietošanas, ir divas iespējas - jūs varat šajā laikā būt gan nomodā, gan gulēt. Ja šajā laika posmā guļat, tad jūsu miegs būs nemierīgs. Ja esat nomodā, tad varat novērot roku trīcēšanu, pārmērīgu svīšanu un trauksmi.

pexels.com

12 stundas pēc alkohola lietošanas

12 stundas pēc pēdējās glāzītes pacelšanas iestājas tas brīdis, kad jutīsieties ļoti izslāpuši. Sāksies dehidrācija, tāpēc svarīgi ir dzert ūdeni! Tāpat šajā laika posmā varat izjust galvassāpes, nogurumu, sliktu dūšu, jums var paaugstināties asinsspiediens un paātrināties sirdsdarbība.

pexels.com

24 stundas pēc alkohola lietošanas

Lai gan lielākā daļa alkohola būs jau "izgājis" no jūsu asinsrites, tomēr šajā laikā varat saskarties ar tādām problēmām kā, piemēram, sāpēm vēderā, caureju vai aizcietējumiem. Eksperti norāda, ka šis laika periods (24 stundas pēc alkohola lietošanas) var būt bīstams cilvēkiem, kuriem ir alkohola atkarība. Šiem cilvēkiem var attīstīties delīrijs, rādīties halucinācijas, paātrināties sirdsdarbība un paaugstināties asinsspiediens.

pexels.com

2 līdz 3 dienas pēc alkohola lietošanas

Pēc divām līdz trīs dienām, kopš pēdējās alkohola lietošanas reizes, no jūsu ķermeņa, tai skaitā nierēm, pilnībā ir izvadīti laukā toksnīni. Tomēr šajās dienās varat saskarties ar svārstīgu garastāvokli zema dopamīna līmeņa dēļ. Jūs varat justies nomākts un īgns.

pexels.com

4 līdz 5 dienas pēc alkohola lietošanas

Šajā laika posmā jums vairs nevajadzētu izjust gremošanas trakta problēmas, vēdera sāpēm un aizcietējumiem vajadzētu izzust. Lai arī vēdera problēmas būs mazinājušās, jūs joprojām varas ciest no slikta miega.

pexels.com

5 līdz 7 dienas pēc alkohola lietošanas

Piecas līdz septiņas dienas pēc pēdējā grādīgā dzēriena lietošanas jums vajadzētu samazināties visiem nepatīkamajiem simptomiem, kuri bija iepriekšējās dienas. Garastāvoklim un miega kvalitātei vajadzētu ievērojami uzlaboties. Interesanti, bet eksperti norāda, ka šajā laikā jūs varat redzēt ļoti spilgtus sapņus.

pexels.com

2 nedēļas pēc alkohola lietošanas

Alkohols dehidrē ķermeni, tostarp ādu, kā rezultātā tā var izskatīties blāva un sagurusi. Divas nedēļas pēc pēdējās alkohola lietošanas reizes, jūsu āda izskatīsies daudz veselīgākā. Tāpat, ja pārstājat lietot alkoholiskos dzērienus, tad aptuveni pēc divām nedēļām varat novērot svara zudumu, jo ir samazinājies uzņemto kaloriju daudzums.

pexels.com

1 mēnesis pē alkohola lietošanas

Pētījumi liecina, ka tikai viens mēnesis bez alkohola var samazināt risku saslimt ar dažādām hroniskām slimībām, tostarp diabētu, aknu cirozi un aptaukošanos. Tas galvenokārt ir saistīts ar cukura līmeņa noregulēšanos asinīs, holesterīna pazemināšanos un svara zudumu. Tāpat mēnesi nelietojot alkoholu, jūsu prāts kļūs skaidrāks, jums būs vieglāk pieņemt lēmumus, kļūsiet radošāki.

unsplash.com

3 mēneši pēc alkohola lietošanas

Trīs mēnešus pēc pēdējās alkohola lietošanas reizes jūs jutīsieties un izskatīsieties arvien labāk. Papildus iepriekš nosauktajiem pozitīvajiem aspektiem, šajā laika posmā jutīsieties enerģijas pilni.

pexels.com

1 gads pēc alkohola lietošanas

Gadu pēc pēdējās alkohola lietošanas reizes jūs jutīsieties un izskatīsieties lieliski. Pētījumos pierādīts, ka alkohols nomāc labu garastāvokli, tāpēc to nelietojot veselu gadu, jutīsieties daudz priecīgāki. Tāpāt būsiet daudz enerģiskāki, jūs naktīs gulēsiet labāk. Būs uzlabojusies jūsu matu, ādas, zobu veselība. Tāpat būtiski pieminēt, ka, nelietojot alkoholu, jūsu būsiet zaudējis svaru. Kopumā alkohola nelietošana samazina sirds slimību, insulta, augsta asinsspiediena, aknu slimību, seksuālās disfunkcijas un zarnu problēmu risku.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

nu labi ...

11.janvāris Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija