5 produkti, kas var paātrināt atveseļošanās procesu saaukstēšanās laikā

Veselība 11.janvāris
 
pexels.com
Ir daudz un dažādu padomu un ieteikumu, kā stiprināt savu imunitāti ziemas laikā, lai nesaslimstu. Tomēr, ko darīt, ja ir sanācis saaukstēties, kā ātrāk tikt atpakaļ "uz kājām"? Izrādās, ka daži produkti var paātrināt atveseļošanās procesu!

pexels.com

1. Probiotiku saturoši produkti

Kad esat saslimis, tad visticamākais, ka skābēti kāposti nebūs jūsu pirmā izvēle, ko ēst. Tomēr uztura speciāliste Riannona Lamberte norāda, ka, lai ātrāk izveseļotos, ir jāēd produkti, kuri satur probiotikas. Jums obligāti nav jāmielojas vien ar skābētiem kāpostiem, bet labs probiotiku avots ir arī jogurts, kefīrs.

"Probiotiskie pārtikas produkti ir produkti, kas satur dzīvas baktērijas, kas palīdz atbalstīt zarnu veselību," skaidro eksperte. Viņa norādā, ka laba zarnu veselība ir stipras imūnsistēmas atslēga.

pexels.com

2. Antioksidantiem bagāti produkti

Uztura speciāliste izceļ, slimojot nepieciešams ēst arī antioksidantiem bagātus produktus, jo tie var palīdzēt samazināt oksidatīvo stresu un vienlaicīgi atbalstīt imūnsistēmu. Antioksidantiem bagāti produkti ir augļi (piem., apelsīni), ogas (piem., mellenes un avenes), dārzeņi (piem., brokoļi, burkāni), melnā šokolāde, zaļā tēja.

pexels.com

3. Ķiploks

Ķiploks ir ne tikai labs garšaugs, kas ēdieniem piešķir patīkamu garšu, bet arī palīdz kļūt veseliem jeb stiprina imūnsistēmu. Tas ir pateicoties tam, ka ķiploki satur alicīnu - antibakteriālu vielu.

pexels.com

4. Eihinācijas tēja

Eihinācijas ir skaists augs, kas zied vasaras vidū. Izrādās, ka tēja, kas pagatavota no šiem ziediem, ir ļoti veselīga. Dzerot eihinācijas tēju, jūs varat stiprināt savu imūnsistēmu un mazināt saaukstēšanās, gripas simptomus.

pexels.com

5. Ingvers

Ingveru jau izsenis izmanto, lai stiprinātu imūnistēmu un cīnītos ar dažādu saslimšanu simptomiem. Īpaši labi ingvers palīdz cīņā ar sliktu dūšu un kuņģa darbības traucējumiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija