5 pazīmes, kas liecina par D vitamīna deficītu

Veselība 7.februāris
 
pexels.com
Kā zināms, tad pie mums saule nespīd tik bieži un spoži, lai šādā veidā varētu uzņemt visu organismam nepieciešamo D vitamīna devu. Tieši tāpēc eksperti iesaka cilvēkiem regulāri lietot papildus D vitamīnu, lai nerastos tā deficīts. Bet, kādas pazīmes liecina par to, ka, iespējams, jums ir D vitamīna deficīts?

pexels.com

1. Bieža slimošana

D vitamīnam ir izšķiroša nozīme mūsu imūnsistēmas stiprināšanā. Ne tikai C vitamīns lieliski cīnās pret vīrusiem, bet arī D vitamīns. Ja bieži slimojat, tad, iespējams, pie vainas var būt novājināta imunitāte, kuru izraisījis D vitamīna deficīts.

pexels.com

2. Krasas garastāvokļa svārstības

Tā kā ziemas laikā ar saules gaismu mēs minimālā daudzumā varam saņemt D vitamīnu, ārsti bieži vien šajā periodā to iesaka lietot papildus. Kā iepriekš noskaidrojām, tad D vitamīns ietekmē imunitāti, bet izrādās, ka tas var ietekmēt arī jūsu garastāvokli. Izrādās, ka šim vitamīnam ir svarīga loma garastāvokļa regulēšanā. Ja jums ir D vitamīna deficīts, tad pastāv lielāks risks, ka jums var rasties trauksmes un depresijas simptomi.

pexels.com

3. Nemitīgs nogurums

Vēl vien D vitamīna deficīta pazīme ir izteikts nogurums. D vitamīns iesaistās arī enerģijas ražošanā, tieši tāpēc, ja jūsu organismam tā trūkst, jūs varat justies nemitīgi noguruši.

pexels.com

4. Muskuļu sāpes

Iespējams, ka D vitamīna deficīts būs pēdējais par ko iedomāsieties, kāpēc jums sāp muskuļi. Izrādās, ka šī vitamīna deficīts var atspoguļoties arī sāpēs. D vitamīna deficīts var izraisīt ne tikai muskuļu sāpes, bet arī vājumu.

pexels.com

5. Trausli kauli

D vitamīns palīdz organismā labāk uzsūkties kalcijam. Kalcijs ir elements, kurš palīdz uzturēt labu kaulu veselību. Tieši šī iemesla dēļ, ja jums ir D vitamīna deficīts, tad pastāv risks, ka tas negatīvi ietekmēs kaulu veselību. D vitamīna deficīts var izraisīt arī kaulu un muguras sāpes.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija