5 veidi, kā bez lielas piepūles zaudēt lieko svaru

Veselība 5.marts
 
pexels.com
Lēnām ziema atkāpjas un pavasaris jau ir pie apvāršņa, kas nozīmē to, ka līdz vasarai vairs nav tālu. Tuvojoties gada siltajam laikam, daudziem arvien aktuālāks kļūst jautājums - kā zaudēt lieko svaru? Kā zināms, tad, lai zaudētu svaru, ir jāēd veselīgi un jāsporto. Izrādās, ka ir vēl pāris veidi, kā pavisam viegli "iekustināt" svara zaudēšanas procesu. 

unsplash.com

1. Dzeriet siltus dzērienus

Uztura speciāliste norāda, ja vēlaties zaudēt svaru, ieteicams baudīt siltus dzērienus, piemēram, zāļu tējas, siltu ūdeni ar citronu. "Tas var palīdzēt kontrolēt izsalkumu," norāda eksperte, izceļot, ka šādi samazināsies dehidrācijas risks.

unsplash.com

2. Ēdiet olbaltumvielām bagātas brokastis

Uztura speciāliste norāda, lai veicinātu svara zudumu, svarīgas ir olbaltumvielas. "Olbaltumvielas palīdz jums ātrāk iegūt sāta sajūtu un ilgāk justies paēdušiem, kas secīgi var palīdzēt pārvaldīt izsalkumu un vēlmi pēc uzkodām starp ēdienreizēm." Eksperte iesaka brokastīs notiesāt aptuveni 25 līdz 30 gramus olbaltumvielu.

unsplash.com

3. Izvēlieties šķiedrvielām bagātus sezonālos produktus

Gatavojot ēst, pievērsiet uzmanību sezonāliem produktiem. Iekļaujiet maltītēs šķiedrvielām bagātus produktus. Līdzīgi kā olbaltumvielas, arī šķiedrvielas palīdz veicināt sāta sajūtu un labāku gremošanas trakta darbību.

unsplash.com

4. Ēdiet no nelieliem traukiem

Lieli trauki ir skaisti, taču, ja vēlaties zaudēt svaru, izvēlieties mazāka izmēra, piemēram, šķīvjus. Šādi jūs varēsiet ne tikai samazināt porcijas lielumu, jo uz šķīvja varēsiet uzlikt mazāku daudzumu ēdiena, bet arī apmānīsiet savu prātu. "Šis ir psiholoģiskais triks, kas var likt jūsu prātam domāt, ka ēsat apēdis vairāk, nekā patiesība tas ir, jo esat notiesājis pilnu porciju," skaidro uztura speciāliste.

unsplash.com

5. Lietojiet D vitamīnu

Tā kā gada aukstajos mēnešos saule spīd reti, uztura speciāliste iesaka lietot papildus D vitamīnu. D vitamīns ir nozīmīgs daudzu ķermeņa funkciju uzturēšanai, tai skaitā arī svara zaudēšanā.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 4

Komentē 4

 
Anonīms
 

Ir tikai viens veids - patērējiet vairāk kalorijas kā uzņemiet. Viss pārējais ir slima suņa murgi.

5.marts Atbildēt

...vairāk kaloriju, kā uzņemat! 😉

7.marts Atbildēt

Ēšana no maziem traukiem, man, konkrēti, tas liekas diezgan muļķīgi un nestētiski. Var ēst salātus piemēram, vai dārzeņus, tāpēc jau nevajag , lai tie krīt pāri trauku malām. Vārdu sakot, porcijas lielums nedrīkst būt atkarīgs no šķīvja lieluma. Arī uz normāla lieluma šķivja var uzlikt nelielu porciju.

7.marts Atbildēt

Parastais LifeHacks "biezpiens"!

7.marts Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija