Kas ir "4:1:1" svara zaudēšanas metode, kas iemanto arvien lielāku popularitāti?

Veselība 2.aprīlis
 
pexels.com
Lai zaudētu lieko svaru, cilvēki piekopj dažādas metodes. Protams, visefektīvākais veids ir fizisko aktivitāšu un veselīga uztura apvienojums. Līdzās šādai metodei pastāv arī dažādas diētas un citi ne mazāk interesanti veidi, kā veicināt svara zudumu. Šobrīd arvien lielāku popularitāti iegūst "4:1:1" metode. Kas tā ir par metodi un kā tā darbojas?
Sociālajos medijos arvien biežāk tiek minēta jauna svara zaudēšanas metode "4:1:1". Šoreiz šī metode attiecināma nevis uz uztura, bet gan treniņu plānu.

Tiek minēts, ka ar šādas metodes palīdzību sešu nedēļu laikā, iespējams, acīm redzami zaudēt lieko svaru jeb atbrīvoties no liekajiem taukiem.

Kas ir "4:1:1" metode?

Metode ir pavisam vienkārša, katrs nosaukumā ietvertais cipars apzīmē konkrētu treniņa veidu, kuru nepieciešams veikt nedēļas laikā.

  • 4 - spēka treniņi nedēļā;
  • 1 - kardio treniņš nedēļā;
  • 1 - intervālu treniņš, kurā tiek nodarbinātas visas muskuļu grupas.

Trenere Kellija Metjūsa atklāj, ka, lai zaudētu svaru, viņa iesaka četras dienas nedēļā veikt dažādus spēka treniņus, vienu dienu veltīt intervālu treniņiem, kuru laikā veikt dažādus vingrojumus, lai nodarbinātu visas musukuļu grupas, piemēram, izpildīt dažādus lēcienus, kāju un roku vingrinājumus u.c., tāpat vienu dienu nedēļa veikt zemas intensitātes kardio treniņu.

Tikmēr treneris Tailers Rīds šo metodi komentē šādi: "Šis režīms piedāvā līdzsvarotu pieeju. Spēka treniņi veido muskuļu masu, uzlabo vielmaiņu un izskatu. Intervāls, kas ir augstas intensitātes treniņš, veicina kaloriju dedzināšanu un tauku zudumu."

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija