RECEPTE: kā no 4 sastāvdaļām pagatavot vegāno karameļu mērci

Virtuvē 14.jūlijs
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Karameļu mērce var būt pat salīdzinoši veselīga. Turklāt tās pagatavošanai nepieciešamas tikai četras sastāvdaļas! Vasaras laikā tā būs lielisks papildinājums saldējuma vai augļu desertiem.

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • vaniļas ekstrakts
  • saldinātājs (pēc izvēles)
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas ievieto vidēja izmēra katliņā un samaisa. Katliņu uz aptuveni 3- 4 minūtēm liek vārīties .

Kadrs no video / YouTube

Tad uguni nogriež mazāku un ļauj mikstūrai pašai gatavoties aptuveni tik ilgi, kamēr tā zaudē pusi no sava apjoma. Ik pa laikam mikstūru apmaisa.

Kadrs no video / YouTube

Katliņu noņem no uguns un tā saturu piejauc vaniļas ekstraktam. Visu samaisa un ļauj atdzist. Tad karameli ievieto ledusskapī.

Kadrs no video / YouTube

Mājās gatavotā karameļu mērce sacietēs nakts laikā. To var izmantot, kā parasto karameļu mērci - desertiem, pankūkām utt. Karameļu mērci ledusskapī var uzglabāt nedēļu.

Avots1

Avots 2

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija