Vajadzēs:
Pildījumam
- 350 gramus ķirbja
- 50 gramus sviesta
- 1 ēdamkaroti cukura ķirbjiem/200 gramus cukura pildījumam
- 360 gramus krēmsiera
- 100 mililitrus dubultā krējuma (48%)
- 1 tējkarote kanēļa
- 1/2 tējkaroti ingvera
- 1/4 tējkaroti muskatrieksta
- 1/4 tējkaroti krustnagliņu
- 2 olas
Pamatnei
- 250 gramus šokolādes cepumu
- 2 ēdamkarotes sviesta mīklai
Noformējumam
- 200 mililitri saldā krējuma
- kanēlis
Process:
Sagriež gabaliņos ķirbi un izkārto uz pannas. Pievieno sagrieztu sviestu un ēdamkaroti cukura. Ar rokām uz pannas visu samaisa kopā un liek 30 minūtes cepties cepeškrāsnī 200 grādos.
Cepumus saber blenderī un smalki saberž. Kad tas izdarīts, tiem pievieno divas ēdamkarotes izkausēta sviesta un samaisa.
Masu izkārto kūkas cepamajā formā.
Apceptos ķirbja gabaliņus izņem no krāsns un liek blenderī, kur tiem pievieno 360 gramus krēmsiera, 200 gramus cukura, 100 mililitrus dubultā krējuma, 1 tējkaroti kanēļa, pustējkaroti ingvera, ceturtdaļkaroti muskatrieksta un krustnagliņas.
Visu nedaudz sablenderē, tad pievieno blenderī divas olas un turpina blenderēt. Kad izveidojusies viendabīga masa, to izliek uz kūkas pamatnes un liek cepties cepeškrāsnī vienu stundu 180 grādos.
Kūku atdzesē un tās noformēšanai izmanto putukrējumu, kuru nedaudz pārkaisa ar kanēli.
Komentē