Sastāvdaļas
mērcei
- 1 laims
- 75 g krējuma
- 75 g majonēzes
- Asa mērce pēc garšas
- ¾ tējkarotes malta kaltēta ķiploka
tako
- 1 daiviņa ķiploka
- 450 g garneļu
- Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- Malti Kajēnas pipari pēc garšas
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 200 g sarkano kāpostu
- 1 avokado
- Puse sarkanā sīpola
- 100 g siera
- Nedaudz kinzas
6-8 tortiljas
Pagatavošana
1․ Izspiež laima sulu. Sajauc ar krējumu, majonēzi, aso mērci un maltajiem ķiplokiem.
2․ Svaigo ķiploku sīki sagriež. Garneles notīra, nosusina papīra dvielī un sajauc ar ķiploku, sāli un garšvielām.
3․ Uz pannas sakarsē olīveļļu. Apcep garneles 3-4 minūtes uz lielas uguns.
4․ Kāpostus sīki sagriež. Avokado sagriež kubiņos, sīpolus - plānos pusgredzenos. Sieru sarīvē uz smalkas rīves. Kinzu sakapā.
5․ Tortiljas sasilda uz sausas pannas un saloka uz pusēm. Pilda ar kāpostiem, avokado, sīpoliem, garnelēm, kinzu un sieru. Pārlej ar mērci.
IZMĒĢINI ARĪ GARDU TAKO ZUPIŅU AR MALTO GAĻU
Komentē