Sastāvdaļas
- 1 apelsīns
- Puse citrona
- 1 ābols
- 1-2 kanēļa standziņas
- 1 anīsa zvaigznīte
- 6-8 krustnagliņas
- 5 kardamona graudiņi
- Malts muskatrieksts pēc garšas
- Malts vai svaigs ingvers pēc garšas
- 3 pudeles sarkanvīna (750 ml katra)
- 750 ml ābolu sulas
- Var pievienot cukuru vai medu pēc garšas
Pagatavošana
1․ Apelsīnu un citronu sagriež aplīšos vai pusaplīšos, izņem kauliņus. Ābolu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
2․ Liek augļus katliņā, pievieno visas garšvielas. Pārlej ar vīnu un sulu.
Pēc vēlēšanās pievieno cukuru vai medu.
3․ Uzliek vāku un atstāj vēsā vietā uz vairākām stundām, bet vislabāk - uz veselu diennakti.
4․ Pēc tam karstvīnu uzkarsē, bet nekādā gadījumā neuzvāra. Karsto dzērienu var pasniegt kopā ar nostādinātajiem augļiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS KARSTVĪNA RECEPTES!
Komentē