Vajadzēs (vienam virtulim):
- mikroviļņu krāsni;
- krūzi;
- mazu glāzīti jeb šotu glāzi;
- 1 ēdk. miltus;
- 2 tējk. cukura;
- šķipsniņu cepamā pulvera;
- 1 tējk. sviesta;
- 2 ēdk. piena;
- karoti;
- dakšu;
- šķīvi.
Glazūrai:
- bļodu;
- 2 ēdk. kondensētā piena;
- ēdiena krāsvielu.
Process:
1. Krūzē ielieciet miltus, cukuru, cepamo pulveri, pienu un sviestu. Ņemiet dakšiņu un visu kārtīgi samaisiet kopā.
2. Pēc tam iegūtās masas vidū ielieciet mazo glāzīti.
3. Krūzi ievietojiet mikroviļņu krāsnī uz 90 sekundēm.
4. Izņemiet no krūzes laukā gatavo virtuli un novietojiet to uz šķīvīša, lai tas atdzistu.
5. Tikmēr varat pagatavot glazūru. Bļodiņā ielieciet divas ēdamkarotes kondensētā piena, pievienojiet klāt nedaudz ēdiena krāsvielu. Visu kārtīgi samaisiet kopā.
6. Kad virtulis atdzisi, pārlejiet tam pāri glazūru.
Varat virtuli izdekorēt arī ar dažādiem ēdamiem dekoriem, piemēram, krāsainām skaidiņām.
Komentē