4 porcijas
Gatavošanas laiks: 15-20 minūtes
Nepieciešams:
Zupai
- 300 g rabarberu;
- 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu;
- 60 g (vai pēc garšas) cukura;
- 400 ml ūdens.
Klimpām
- 1 vistas ola;
- 1-2 ēd. k. cukura;
- 1 šķipsna sāls;
- 3-4 ēd. k. kviešu miltu;
- Ūdens pēc nepieciešamības.
Gatavošana:
Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni.
Vāra aptuveni 6-10 minūtes, līdz viss savārījies.
Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.
Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.
Komentē