RECEPTE: Rabarberu saldā zupa ar klimpām

Virtuvē 12.jūnijs
 
Publicitātes foto
No rabarberiem var pagatavot lieliskus saldēdienus. “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa iesaka izmēģināt gardo rabarberu saldo zupu ar klimpām.

4 porcijas

Gatavošanas laiks: 15-20 minūtes

Nepieciešams:

Zupai

  • 300 g rabarberu;
  • 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu;
  • 60 g (vai pēc garšas) cukura;
  • 400 ml ūdens.

Klimpām

  • 1 vistas ola;
  • 1-2 ēd. k. cukura;
  • 1 šķipsna sāls;
  • 3-4 ēd. k. kviešu miltu;
  • Ūdens pēc nepieciešamības.

Gatavošana:

Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni.

Vāra aptuveni 6-10 minūtes, līdz viss savārījies.

Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.

Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija