7 baktērijām bagāti virtuves priekšmeti, kurus bieži piemirstam notīrīt

Virtuvē 15.jūlijs 2022
 
pexels.com
Mājas tīrīšana tikai retajam liksies patīkama nodarbe, tā prasa daudz laika un spēka. Nākamreiz, kad tīrīsiet virtuvi, pievērsiet uzmanību šīm septiņām lietām. Tās visbiežāk netiek pietiekami labi notīrītas vai vispār tīrītas!

pexels.com

1. Katlu vāku rokturi

Pēc cītīgas ēst gatavošanas katli tiek rūpīgi nomazgāti. Bet kā ir ar to vākiem? Nereti cilvēki nepievērš pietiekami lielu uzmanību to tīrībai, it īpaši to rokturu tīrībai. Katlu vāku rokturi, ja netiek rūpīgi nomazgāti, var saturēt daudz dažadu baktēriju, kas var nonākt ēdienā.

pexels.com

2. Caurduris

Caurduri pēc izmantošanas visi nomazgā, vai ne? Tā mazajos caurumos var iesprūst ēdiena gabaliņi, netīrumi, kā rezultātā tā būs izcila vieta, kur vairoties baktērijām. Tāpēc svarīgi ir caurduri nevis noskalot tekošā ūdenī, bet to mērcēt ūdenī vismaz 15 minūtes. Šādā veidā jūs tik tiešām atbrīvosieties no visiem ēdienu atlikumiem un caurduris būs perfekti tīrs!

pexels.com

3. Virtuves skapīši un ledusskapis

Tīrot virtuvi, nereti mēs virtuves skapīšus un ledusskapi notīrām visai virspusēji. Tieši šīm vietām būtu jāpievērš īpaša uzmanība. Svarīgi ir regulāri notīrīt putekļus no virtuves skapīšu un ledusskapja augšdaļas. Kāpēc? Ja tur uzkrāsies pārlieku daudz putekļu, tie var nonākt ēdienā. Kurš gan vēlas baudīt maltīti ar putekļu piedevu!

pexels.com

4. Slota

Var šķist dīvaini tīrīt priekšmetu ar kuru tīrām māju. Bet, lai māja patiešām būtu tīra, nepieciešams tīrīt arī slotu. Starp slotas sariem var "iesprūst" dažādas nevēlamas un nevajadzīgas lietas. Līdz ar to, slaukot māju, mēs varam to ne tikai padarīt nedaudz tīrāku, bet tajā pašā laikā arī piegružot. Tāpēc reizi pa reizei iztīriet savu slotu!

pexels.com

5. Atkritumu tvertne

Atkritumu tvertne ir vislabākā vieta, kur vairoties baktērijām. Svarīgi ir ne tikai regulāri iznest atkritumus, bet arī iztīrīt tā tvertni. Ik pa laikam izmazgājiet atkrituma tvertni ar ziepēm un ūdeni, lietojiet arī dezinfekcijas līdzekli labākam efektam.

pexels.com

6. Durvju rokturi

Lai gan paskatoties uz durvju rokturiem tie var šķist tīri, patiesībā tā nav. Mēs tiem piesakaramies gan ar tīrām, gan netīrām rokām. Tāpēc svarīgi tos ir regulāri notīrīt, lai uz tiem neuzkrātos netīrumi un baktērijas. Reizi pa reizei noslauciet tos ar mitru lupatiņu un uzpūties virsū dezinfekcijas līdzekli!

pexels.com

7. Nažu turētāji

Tas ir tikai pašsaprotami, ka mazās un šaurās vietās, kā, piemēram, nažu turētājā "dzīvo" baktērijas, putekļi. Lai arī bieži vien par to neiedomājamies, nažu turētājus ieteicams ne tikai notīrīt no ārpuses, bet arī no iekšpuses.




Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija