Vegāniskā "Tom Kha" zupa ar nūdelēm
Porciju skaits: 3 cilvēkiem
Gatavošanas ilgums: 30 min
Nepieciešams:
- 150 g burkānu;
- 50 g seleriju kātu;
- 50 g saldētu zaļo zirnīšu;
- 200 g šampinjonu;
- 30 g kale kāposta;
- 3 porcijas rīsu nūdeļu;
- 400 ml kokosriekstu piena;
- saulespuķu eļļa cepšanai;
- 1 dārzeņu buljona kubiņš.
Garšvielas:
- 20 g ingvera;
- 5 g čili pipara;
- 1 citrona sula;
- ½ sarīvētas citrona mizas;
- 2 ķiploka daiviņas;
- garšvielas pēc izvēles;
- ½ tējk. cukura.
Pagatavošana:
Sagriež burkānu un seleriju, apcep eļļā. Pievieno 1,5 l ūdens un vienu buljona kubiņu. Saspiež piestā, smalki sakapā vai sablendē garšvielas. Apcep šampinjonus, pievieno garšvielu pastu un liek klāt zupai.
Nogaršo buljonu, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai citrona skābumu. Tad iemaisa zirnīšus, kale kāpostu un nūdeles. Atstāj ievilkties 3-5 minūtes un pasniedz siltu.
Komentē