Skābeņu zupa
Pagatavošanas ilgums: 45 minūtes. Prociju daudzumu: 4
Nepieciešams:
- 500 g vistas šķiņķu;
- 1 ēdamk. universālo garšvielu maisījuma;
- 2 burkāni;
- 3 kartupeļi;
- 100 g putraimu;
- 440 g konservētu skābeņu.
Pasniegšanai:
- 4 olas.
Pagatavošana:
- Katliņā ielej 2-3 litrus ūdens, pievieno vistu šķiņķīšus un garšvielas.
- Nomizo kartupeļus, burkānus un sagriez mazākos gabalos.
- Kad gaļa novārījusies, izņem to no buljona un atkaulo.
- Buljonam pievieno burkānus un kartupeļus, putraimus un atkauloto gaļu.
- Vāri vēl 15 minūtes. Pieliec skābenes.
- Sagaidi, kad uzvārās, un ņem nost no karstuma.
- Atsevišķi novāri olas. Tās pasniedz sagrieztas vai rīvētas zupā.
Komentē