Ziemassvētku filmas, kuras skatīties kopā ar bērniem

Atpūtai un izklaidei 25.novembris 2018
 
Pixabay
Beāte Purmale
 
Brīvdienas ir īstais laiks, lai kopā ar bērniem ieritinātos dīvānā zem pleda un ar siltu tējas vai kakao tasi rokās baudītu dažādas Ziemassvētku filmas. Vieni no gada iemīļotākajiem svētkiem vairs nav aiz kalniem, taču, lai Ziemas saulgriežu noskaņu gūtu jau tagad, noskatoties piecus meistardarbus, kurus offspring.lifehacker.com raksturo kā visu laiku labākās Ziemassvētku filmas kino vēsturē.

“Elfs”

Kuram gan nepatīk šī filma? Pirms 30 gadiem Ziemassvētku vecītis dāvanu darbnīcā savā maisā atrada mazuli, kuru nosauca par Badiju. Līdz ar to zēns palika pie vecīša un elfiem, uzaugdams starp tiem. Aktieris Vils Ferels atveido Badiju, kurš, salīdzinot ar pārējiem rūķīšiem, ir visai milzīgs un uzskata, ka ir īsts elfs.

Filmu caurstrāvo romantika, pieņemšanas un tolerances vēstījums, tajā parādās arī pats Ziemassvētku vecītis. Šis meistarstiķis nav paredzēts tikai bērniem, pat visciniskākie vecāki novērtēs smalko humoru un lieliskā Ferela aktiera dotības. Šī filma tiek uzskatīta par vienu no labākajām Ziemassvētku filmām, kuru novērtēs cilvēki visos vecumos.

“Ziemassvētku dziesma”

Pēc Čārlza Dikensa grāmatas motīviem tika izveidota šī brīnišķīgā filma. Pirmā filmas versija parādījās jau 1910. gadā un kopš tā laika veidotas arvien jaunas ekranizācijas. Tu nenošausi greizi ar 1995. gadā iznākušo klasiko filmas versiju “Ziemassvētku dziesma”. Tostarp arī “Disney” radījis īsu, krāsainu un dzīvespriecīgu filmiņu “Mikija Ziemassvētku dziesma”, kas īpaši patiks mazākajiem skatītājiem. Arī “Leļļu šova Ziemassvētku dziesma”, kurā Maikls Keins izcili atveido nīgro Skrūdžu, bērniem ies pie sirds. Savukārt atvasēm, kas vecākas par 12 gadiem, varētu patikt Bila Mureja aktierspēle filmā “Ziemassvētki”.

Brīdinājums! Daudzas no filmām satur kadrus ar spocīgiem gariem un pašu Skrūdžu, kurš no sākuma ir visai negants un slikts vīrs.

“Ziemassvētku stāsts”

Šis ir labsirdīgs un pārgalvīgi jautrs stāsts, kas mijas ar patiesām un jutekliskām emocijām. Filma ir diezgan gara un oriģinālās dziemas noteikti nekļūs par tavu brīvdienu klasiku. Ja izvēlies šo filmu skatīties kopā ar bērniem, labāk atgādini, ka smieties par cilvēku akcentu nav forši.

“Viens pats mājās”

Lai gan varētu domāt, ka šī filma, kas katru gadu tiek rādīta pa televizoru, sen jau ir līdz kaklam, tomēr bērniem arvien patīk to skatīties. Ja bērni to mīl, tad vairums vecāku ne tik. Klasiskajā 1999. gada stāstā astoņgadīgais Kevins Makkalisters, kuru atveido aktieris Makolijs Kalkins, piedzīvo katra bērna slepeno sapni - paliek viens pats mājās, jo vecāki viņu aizmirst paņemt līdzi ģimenes kopīgajā ceļojumā. Tas ilgi kārotais laiks nu pieder viņam, skatoties vardarbīga satura filmas, ēdot saldējumu pusdienās, cik tik lien. Neraugoties uz šķietamo brīvību, Kevinam jāspēj nosargāt māja no ļaundariem, kuri kāro tajā ielauzties.

“Šī brīnišķīgā dzīve”

Kinorežisora Frenka Kapras filma ir balstīta uz Filipa van Dorena Sterna sarakstīto stāstu “Dižākā dāvana” 1939. gadā. Tā vairāk gan paredzēta pieaugušajiem, jo filmā ietverts stāsts par kādu vīru Džordžu Beiliju, kurš visu laiku palīdzot citiem, novārtā atstājis pats sevi un nu vēlas izbeigt savas mokas uz šīs zemes. Taču no šī pārdrošā soļa viņu attur sargeņģelis. Šo filmu nav ieteicams skatīties pašai mazākajai paaudzei, taču pusaudži šajā stāstā atradīs savai dzīvei līdzīgas iezīmes saistībā ar grūtībām realizēt sapņus, vēlmi padoties pie pirmajiem šķēršļiem.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija