8 labākās Ziemassvētku filmas, kuras ieteicams ikvienam noskatīties

Atpūtai un izklaidei 23.decembris 2023
 
unsplash.com
"GQ Magazine" nosaucis astoņas Ziemassvētku filmas, kuras ikvienam būtu kaut reizi jāredz. Vai tu tās visas esi redzējis?

8. "Leļļu šova Ziemassvētku dziesma" ("The Muppet Christmas Carol")

"Leļļu šova Ziemassvētku dziesma" ir 1992. gada amerikāņu Ziemassvētku muzikālā filma, kuras režisors ir Braiens Hensons, bet scenārija autors Džerijs Jūls. Filma balstīta uz Čārlza Dikensa 1843. gada noveli “Ziemassvētku dziesma”.

7. "Brīnišķā dzīve" ("It's a Wonderful Life")

"Brīnišķā dzīve" ir 1946. gada ASV Ziemassvētku drāma, kuras režisors ir Frenks Kapra. Filmas sižets veidots pēc Filipa Van Dorena Sterna noveles "The Greatest Gift", kas balstīts uz 1843. gada Čārlza Dikensa romānu “Ziemassvētku dziesma”. Filmā aktieris Džeimss Stjuarts atveido Džordžu Beiliju, vīrieti, kurš ir atteicies no saviem sapņiem, lai palīdzētu citiem savā kopienā, un kura domas par pašnāvību Ziemassvētku vakarā liek viņam sastapties ar savu sargeņģeli.

6. "Viens pats mājās" ("Home Alone")

"Viens pats mājās" ir 1990. gada ASV Ziemassvētku komēdija, kuras režisors ir Kriss Kolumbuss, scenārija autors un producents Džons Hjūzs. Aktieris Makolijs Kalkins atveido Kevinu Makalisteru, zēnu, kurš aizsargā savu Čikāgas piepilsētas māju no zagļiem pēc tam, kad viņa ģimene devās Ziemassvētku brīvdienās uz Parīzi, bet nejauši aizmirsa viņu mājās.

5. "Ziemassvētki" ("Scrooged")

"Ziemassvētki" ir 1988. gada amerikāņu Ziemassvētku fantāzijas komēdijas filma, kuras režisors ir Ričards Donners, bet scenārija autori ir Mičs Gleizers un Maikls O'Donogjū. Filma balstīta uz Čārlza Dikensa 1843. gada noveli "Ziemassvētku dziesma". Cinisko un savtīgo televīzijas vadītāju Bilu Mareju Ziemassvētku vakarā apciemo virkne spoku ar nolūku palīdzēt viņam atgūt Ziemassvētku noskaņu.

4. "Murgs pirms Ziemassvētkiem" ("The Nightmare Before Christmas")

"Murgs pirms Ziemassvētkiem" ir 1993. gada amerikāņu stopkadru animācija, tumšās fantāzijas filma, kuras režisors ir Henrijs Seliks, bet producents un idejas autors ir Tims Bērtons. Filma stāsta par "Halovīna pilsētas" karali Džeku Skellingtonu, kurš nejauši ierodas "Ziemassvētku pilsētiņā" un plāno pārņemt svētkus.

3. "Brīvdienas" ("The Holiday")

"Brīvdienas" ir 2006. gada ASV romantiska komēdija, kuras režisore, scenārija autore un viena no producentiem ir Nensija Meijersa. Filma stāsta par divām sievietēm, kurām ir problēmas ar vīriešiem un kuras nolemj apmainīties ar mājām Ziemassvētku laikā.

2. "Cietais rieksts" ("Die hard")

"Cietais rieksts" ir 1988. gadā amerikāņu asa sižeta filma, kuras režisors ir Džons Maktjernans. Filma radīta balstoties uz Roderika Torpa 1979. gada romānu "Nekas ilgst mūžīgi".

1. "Zvaniņš skan" ("Jingle All The Way")

"Zvaniņš skan" ir 1996. gada amerikāņu komēdija, kuras režisors ir Braiens Levants. Filmas sižets vēsta par diviem tēviem, kuri abi izmisīgi, pēdējā brīdī cenšas iegādāties Turbo-Man figūru saviem dēliem, kā svētku dāvanu.

Avots







Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija