Radošas un paša spēkiem radāmas idejas, kā rotāties Latvijas svētkos

Atpūtai un izklaidei 11.novembris 2019
 
Lifehacks.lv
Baiba Puriņa
 
Valsts svētki ir lielisks laiks, lai drūmajā laikā paspilgtinātu savu tēlu ar mūsu spilgtajām sarkanbaltsarkanajām krāsām vai latvju zīmēm. Turklāt daudzus no šiem aksesuāriem iespējams radīt pašu rokām.

1. Uz galvas

Veikalos ir pieejams plašs klāsts ar cepurēm, kuras rotā latviski simboli, turklāt tās pieejamas arī spilgtās krāsās. Meitenēm ir iespējams matos iespraust dažādas sprādzes ar latviskiem simboliem vai iesiet tajos sarkanbaltsarkanās lentītes.

Šis ir lielisks laiks, lai meitenes, arī tās, kuras nedejo tautas dejas un nedzied koros, varētu rotāties ar latviešu vainadziņiem. Šādu vainadziņu iespējams izgatavot arī pašai.

Nepieciešams filca audums (vēlams ar dekoratīviem caurumiem), lenta vai prievīte ar latviskiem rakstiem, metāla stieple un pērlītes.

Filca audumu nogriež garā strēmelē. Nomēra galvas apkārtmēru un salīmē filca auduma galus, veidojot apli. Tad pie filca auduma ar karsto līmi pielīmē lentu vai prievīti. Visbeidzot, ņem stiepli un izver cauri filca audumam. Stieplē iever pērli un tad savirpina. To pašu stieples pavedienu turpina vērt cauri audumam, katrā posmā ieverot pērlīti un savirpinot stiepli.

Lifehacks.lv

2. Pie krūts

Šobrīd ir pieejams plašs klāsts dažādu lentīšu un piespraužu valsts svētkiem, taču iespaidīgu piespraudi vari radīt arī saviem spēkiem. Lifehacks nedēļas nogalē veica eksperimentu un pārbaudīja, cik viegli ir pašam izveidot oriģinālu svētku piespraudi. Rezultātā atklājās, ka nepieciešami vien materiāli ar latviskiem akcentiem un nedaudz radošās iedvesmas, lai radītu košus un pievilcīgus svētku aksesuārus, ko piespraust mētelim.

Lifehacks.lv

3. No veikalu plauktiem

Šis ir īstais laiks, lai kājās vilktu vilnas zeķes ar seno latviešu zīmēm, galvā liktu cepures sarkanbaltsarkanās krāsās, ap kaklu apsietu šalli ar Lielvārdes jostas zīmējumu un rokas sildītu adītos dūraiņos.

Ausīs, lai rotājas latviešu zīmju auskari, ap rokām un pirkstiem liekam latviešu rotas. Svētkos īpašāk palīdzēs justies vecmāmiņas adītie labumi un noteikti nav jāaprobežojas ar sarkanbaltsarkanajām krāsām vien.

Kaspars Krafts/F64

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija