Kā, kāpēc un cik maksās - viss ar riepu maiņu

Auto, tehnika, IT 24.oktobris 2018
 
Pixabay
Riepu maiņas sezona ir sākusies, pirms veikt šo ikgadējo procesu der zināt ekspertu ieteikumus riepu izvēlē, to maiņas procesā un citās niansēs, kas palīdzēs justies droši un pārliecināti uz ceļa.

Riepu maiņas process - kā, ko un kāpēc?

  • Riepu nomaiņa var ilgt apmēram stundu un tajā ietilps - riteņu demontāža, disku atsvaru noņemšana, riepu noņemšana no diskiem, riepu uzstādīšana, disku balansēšana, riteņu montāža un pareiza griezes momenta nodrošināšana.
  • Ja jums glabājās divi riepu komplekti, kuriem diski jau ir uzlikti, tad šīs process ir izdarāmas pašrocīgi un neaizņems tika daudz laika.
  • Agrāk rezerves ritenis, automobiļa domkrats un riteņu ķīlis mēdza būt obligātajā automobiļa aprīkojumā, tagad tos aizvieto kompresors un riepu hermētiķis.
  • Jāņem vērā, ka mūsdienās, sezonas riteņu komplektu maiņā domkrats nav jāizmanto. Tas ir paredzēts tikai darbiem ārkārtas situācijās, ne kā regulāri lietojams darbarīks.
  • Ja dodat priekšroku pašrocīgai riteņu maiņai, jums jāiegādājas profesionāls domkrats, kā arī dinamometriskā atslēga (cena ap 80 eiro), lai varētu nodrošināt ražotāja norādīto griezes momentu.Atbilstošo griezes momentu parasti norāda ņūtonmetros, un tas ir visai grūti panākams ar parastu uzgriežņatslēgu.
  • Savukārt pārmērīga vai nepietiekama pievilkšana var bojāt vītni, kas attiecīgi var izraisīt riteņa atdalīšanos braukšanas laikā un līdz ar to arī bīstamu negadījumu.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija