6 ieteikumi, ko likt ceļojuma aptieciņā

Ceļo! 12.augusts 2019
 
Publicitātes foto
Ceļojumā organisms katram reaģē citādi uz pārvietošanos transportā, karsto sauli, neierasto pārtiku utml., tādēļ komfortablāk jūtas tie ceļotāji, kuri līdzi sagatavo arī nelielu ceļojuma aptieciņu. Tajā noderīgākie ir pretsāpju, pretdrudža līdzekļi, kā arī līdzekļi vēdera izejas normalizēšanai, sildošās smēres, plāksteri, apkopojot ceļojumu gidu viedokli, secinājis tūrisma operatora “INTERLUX Travel” Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.

1. Lai ceļojuma vietā negulētu slimības gultā

Ķermenis var dažādi reaģēt uz vides, klimata maiņu, tādēļ ceļojuma aptieciņā vērts ielikt medikamentus, kas pazemina temperatūru, mazina drudzi, galvassāpes, zobu sāpes, iesnas, klepu. Noderēs arī sildošā smēre, kā arī smēre pret kukaiņu kodumiem. Ceļojums būs sabojāts jau sākumā, ja pludmales un ekskursiju vietā vajadzēs palikt gultā. Vērts uzmanīties no caurvēja, gaisa kondicionētājiem, ledusaukstiem dzērieniem ne tikai atpūtas vietā, viesnīcā, bet jau braucienā, piemēram, autobusā, lidmašīnā.

2. Eksotiskie augļi var izrādīties alerģiski

Ja pat līdz šim nav bijusi kāda alerģija, tad ierodoties svešā valstī un sākot ēst visu pēc kārtas, pēkšņi var atklāties, ka Jums tomēr ir gan alerģija pret kādu eksotisku augli, ko līdz šim dzīvē neesat baudījis. Piemēram, Āzijas valstīs tādu ir ne mazums. Te noderēs medikamenti alerģijas mazināšanai.

3. Parūpējamies par acīm un degunu

Ceļojumā noderīgi var būt arī mitrinoši acu un deguna pilieni. Garos lidojumos sauso acu sindroms nav retums. Organisms lidojuma laikā sagaida papildu ūdens devu, bet ceļotāji bieži vien speciāli nedzer vai lieto ūdeni mazāk, ja pat izjūt slāpes, lai vajadzētu mazāk apmeklēt tualeti. Līdz ar to notiek atūdeņošanās, kuras sekas ir arī sauso acu sindroms.

4. Vēders signalizēs par visu neierasto

Stress un neierasta pārtika, ēdienreizes citā laikā kā mājās, tas viss ietekmē vēdera izeju, un ceļojuma aptieciņā noteikti jābūt medikamentiem ne tikai caurejas apturēšanai, bet arī aizcietējumu likvidēšanai. Tieši par vēdera iespējamo aizcietēšanu nepieredzējuši ceļotāji reti aizdomājas kā par iespējamo problēmu.

5. Plāksteri un mitrās salvetes vienmēr pa rokai

Noderēs arī dažādi sīkumi kā plāksteri, vates nūjiņas un diski, pretiedeguma krēms un krēms pēc sauļošanās. Ja ekskursijā vietējie piedāvā kādu ēdienu, augļus, tad neaizstājamas ir mitrās salvetes, jo bieži vien izrādās, ka nav kur nomazgāt rokas pirms degustācijas vai ēdienreizes.

6. Ceļojuma apdrošināšana atsvērs daudzas nebūšanas

Protams, lieliski, ja ceļojumā viss notiek kā iecerēts un nav nepieciešami nekādi medikamenti, bet gidu pieredze liecina, ka visbiežāk tomēr noder. Ja ne pašam, tad kādam ceļojuma biedram, kurš par šo nav iedomājies. Jārēķinās, ka aptieka ceļojumā var nebūt viegli pieejama, tajā var nebūt cerētie medikamenti vai to iegādei nepieciešama recepte. Ne mazums gadījumu, kad medikamentu iegādei traucē valodas barjera. Ja ņemat līdzi kādus medikamentus, kurus obligāti jālieto ikdienā, vēlams, ja līdzi ir arī recepte vai ārstējošā ārsta apstiprinājums. Turklāt ļoti svarīgi pirms ceļojuma iegādāties apdrošināšanu, ceļošanai Eiropas Savienībā izņemt arī EVAK karti.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija