"Jums kauns no savas valsts neatkarības?"; cilvēki nikni, kā daudzviet publiski tiek dēvēts 4. maijs

tautaruna.lv 20.aprīlis, 11:44
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Latvijas PSR Augstākā Padome 1990. gada 4. maijā pieņēma deklarāciju “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”, līdz ar to 4. maijs ir Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena. Daudziem sabiedrībā derdzas, ka pāris gadus iepriekš šo valstiski nozīmīgo dienu sāka dēvēt par baltā galdauta svētkiem.

"Tuvojas tā diena, kad kāds svinēs galdauta svētkus. Katru gadu runā par to, ka tie ir Latvijas neatkarības atjaunošanas svētki. Un cik daudzi bērni jau domā, ka svētki tiešām ir par godu galdautam? Jo pieaugušie to māca!" aizdomājas uzņēmēja Linda Mūrniece.

"Katru - katru! - gadu kliedzam: NAV nekādu baltā galdauta svētku, ir LR Neatkarības atjaunošanas diena! Jums kauns no savas valsts neatkarības? Varbūt nosauciet par balto kājautu, baltās rītakleitas vai baltā ģipša apsēju dienu? arī skaisti!" savu sašutumu neslēpj žurnāliste Elita Veidemane.

Inga: Es nesaprotu, kā tik neveiksmīga mārketinga (vai kas tas bija) ideja var būt tik noturīga.

Andis: Nav nekādu baltā galdauta svētku! Ir Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena! Protams mājās Jūs variet svinēt ko gribiet, kaut vai melnās zeķes sašūšanas dienu, bet nerunājiet lūdzu publiskā telpā par šo mazu smadzeņu cilvēku izdomāto viltus svētku svinēšanu!

Armands: Divi latviešu varoņi. Lāčplēsis un Galdauts.

ES: Šis tiešām ir sviests! Kurš muļķis šo terminu savulaik ir ievazājis?

Ilze: To vajag mācēt - šādi nonivelēt svētku nozīmi.

Maijroze: Interesanti, ar kādu mērķi atbrīvošanās no PSRS okupācijas ir pārsaukta par baltā galdauta dienu?

Floksis: Svētkos uzklāt baltu galdautu ir skaisti, tomēr nevajag saukt par galdauta svētkiem. Ir Neatkarības atjaunošanas diena.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:35

Jaunākās diskusijas