13 neparasti paņēmieni, kā tikt vaļā no žagām

Dzīvo gudri! 20.novembris 2021
 
pexels.com
Ir izdomāti neskaitāmi triki, kā atbrīvoties no žagām, sākot no elpas aizturēšanas līdz pat cukura ēšanai. Bet, kas palīdz vislabāk? Apkopojām populārākos un efektīvākos veidus, kā atbrīvoties no žagām.

Kāpēc rodas žagas? Žagas rodas no diafragmas spazmām. Diafragama ir muskulis. Šim muskulim saraujoties var rasties pēkšņa ieelpa, kas izraisa žagošanos. Žagas var izraisīt gan pārāk ātra ēšana, gāzētie dzērieni, pikanti ēdieni, stress, alkohols.

pexels.com

1. Mierīga elpošana

Brīdi, kad jūs piemeklē žagas, labs palīgs, lai no tām atbrīvotos ir elpošanas vingrinājumi. Nepieciešams nomierināties, lēni ievilkt elpu un izelpot. Ievelciet dziļu elpu, skaitot līdz pieci, un lēnām izelpojiet, atkal aizskaitot līdz pieci.

pexels.com

2. Aizturiet elpu

Ievelciet dziļu elpu un to aizturiet aptuveni uz 10 līdz 20 sekundēm. Pēc tam lēnām izelpojiet. Atkārtojiet šo procesu vairākas reizes.

pexels.com

3. Elpošana maisiņā

Labs palīgs pret žagām var būt papīra pusdienu maisiņš. Paņemiet maisiņu, novietojiet to pie mutes un deguna. Lēnam ieelpojiet un izlepojiet, tādējādi piepūšot maisiņu. Ieteicams izmantot tieši papīra maisiņu nevis plastmasas.

pexels.com

4. Apskaujiet ceļus

Apsēdieties uz krēsla, dīvaina vai grīdas. Svarīgi ir apsēsties ērtā vietā. Pievelciet ceļus klāt pie krūtīm. Lēni elpojiet un palieciet šādā pozīcijā aptuveni divas minūtes.

unsplash.com

5. Aizspiediet degunu

Šo metod sauc par Valsalvas manevru. Ievelciet dziļu elpu. Aizspiediet degunu un turiet muti atvērtu, tikai tad izelpojiet. Atkārtojiet šo vairākas reizes.

unsplash.com

6. Mēles "pastiepšana"

Pavisam neparasts veids, kā atbrīvoties no žagām, ir mēles "pastiepšana". Ar pirkstiem satveriet mēles galu un viegli pavelciet to uz priekšu. Šo procesu atkārtojiet vismaz divas reizes. Mēles pavilkšana stimulē rīkles nervus un muskuļus, tādējādi palīdzot atbrīvoties no žagām.

unsplash.com

7. Aizspiediet degunu un padzerieties

Izrādas, ka aizspiežot degunu un vienlaicīgi padzeroties ūdeni, var pazust žagas. Atkārtojiet šo procesu pāris reizes, līdz žagas pazudušas.

pexels.com

8. Pamasējiet miega artēriju

Miega artērijas masēšana var palīdzēt pret žagām. Šī artērija atrodas abās kakla pusēs. To pavisam viegli ir atrast. Atliek vien pataustīt kaklu un atrast pulsu. Apgulieties, pagrieziet galvu pa kreisi un aptuveni 5 līdz 10 sekundes pamasējiet labās puses artēriju. Masāžu veiciet ar apļveida kustībām.

unsplash.com

9. Auksts ūdens vai ledus

Auksta ūdens dzeršana var palīdzēt samazināt nepatīkamās žagas. Svarīgi ir lēnām malkot ūdeni. Arī ledus gabaliņi var palīdzēt pret žagām. Ielieciet ledu mutē, pāris minūtes to tur paturiet, pēc tam norijiet (kad tas ir kļuvis mazāks).

unsplash.com

10. Medus vai zemesriekstu sviests

Šī būs pavisam garda metode, kā atbrīvoties no žagām. Ielieciet mutē vienu karoti medu vai zemesriekstu sviesta. Paturiet to mutē, lai šis gardums nedaudz pakustu, tad to norijiet.

pexels.com

11. Cukurs

Uzberiet uz mēles nedaudz cukura. Paturiet mutē cukura graudiņus aptuveni piecas līdz desmit sekundes. Pēc tam tikai norijiet. Cukuram vajadzētu palīdzēt pret žagām.

pexels.com

12. Citrons

Nogrieziet citrona šķēlīti. Ja vēlaties, tad uz šķēles varat uzbirdināt nedaudz sāli. Ielieciet mutē citronu un to pakošļājiet. Žagām vajadzētu pazust. Ja šāda metode nepalīdz, varat izmēģināt arī etiķi. Pavisam nedaudz uz mēles uzpiliniet etiķi un pavērojiet, kā organisms uz to reaģē.

unsplash.com

13. Dzeriet ūdeni caur dvieli

Šī ir pavisam neparasta metode. Lai to izmantotu ir nepieciešama ūdens glāze un auduma, vai papīra dvielis. Ielejiet aukstu ūdeni glāze. Glāzi pārklājiet ar auduma vai papīra dvieli. Mēģiniet izdzert ūdeni caur šo dvielīti.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Kāpēc sevi tā mocīt????? Man vienmēr 100% palīdz dzejolītis. Tikai noteikti krievu valodā:

"Икота, икота перейди на Федоту.

От Федота к Якову,

от Якова к всякому."

Jāskaita pie sevis vai pat pusbalsī raiti kā dzejolītis un nevis boksterējot.

20.novembris 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija