10 neierasti veidi, kā izmantot mutes skalojamo līdzekli

Dzīvo gudri! 16.februāris 2022
 
pexels.com
Lai arī mutes skalojamais līdzeklis lieliski palīdz uzturēt labu mutes higiēnu, tam ir arī citi neierasti pielietojumi. Kur vēl iespējams izmantot mutes skalojamo līdzekli?

pexels.com

1. Nagu sēnītes ārstēšanā

Mutes skalojamajos līdzekļos atrodas dažādas antiseptiskas sastāvdaļas, kuras var palīdzēt ārstēt nagu sēnīti. Traukā sajauciet mutes skalojamo līdzekli ar etiķi (attiecībā 1:1). Iemērciet šķidrumā vates plāksnīti. Ieziediet inficēto nagu. Veiciet šo "procedūru" divas līdz trīs reizes dienā.

pexels.com

2. Dezodorants

Mutes skalojamais līdzeklis var kalpot arī kā labs dezodorants. Tādas līdzeklī esošās sastāvdaļas kā eikaliptols, timols un metilsalicilāts palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamā ķermeņa aromāta. Samērcējiet vati mutes skalojamajā līdzeklī un notīriet paduses.

pexels.com

3. Līdzeklis pret blaugznām

Tā kā mutes skalojamajam līdzeklim piemīt antibakteriālas īpašības, tas var lieliski palīdzēt cīņā ar blaugznām. Sajauciet vienādās daļās mutes skalojamo līdzekli ar ūdeni. Pēc tam šo šķidrumu ieklājiet matos. Atstājiet to matos uz pāris minutēm, tad tos izskalojiet.

pexels.com

4. Veļas mazgāšanā

Ja jūtat, ka veļas mašīna sāk nepatīkami ost vai arī ir grūtības izmazgāt smakojošu apģērbu, izmantojiet mutes skalojamo līdzekli. Pievienojiet pulverim klāt mutes skalojamo līdzekli (aptuveni vienu vāciņu). Svarīgi, lai mutes skalojamais līdzeklis ir bezkrāsains un nesatur cukuru, bet tā sastāvā ir jābūt spirtam!

pexels.com

5. Ziediem

Ja vēlaties ilgāk saglabāt grieztos ziedus svaigus, tad ūdenim klāt pievienojiet nedaudz mutes skalojamo līdzekli. Šis līdzeklis palīdzēs ziediem ilgāk palikt skaistiem!

pexels.com

6. Dezfinfekcijas līdzeklis

Pēc jauna auskara vai pīrsniga izduršanas, nepieciešams "traumēto" vietu regulāri dezinficēt. Par dezinfekcijas līdzekli var izmantot arī mutes skalojamo līdzekli. Svarīgi ir lietot tādu līdzekli, kas nesatur cukuru!

pexels.com

7. Novērs nepatīkamo aromātu miskastē

Atkritumu tvertnēm virtuvē var piemist nepatīkams aromāts. Lai labotu šo situāciju, varat atkritumu tvertnes apakšā ievietot, ar mutes skalojamo līdzekli, samitrinātu papīra dvieli. Šādi iespējams novērst nepatīkamo aromātu.

pexels.com

8. Tualetes poda tīrītājs

Izrādās, ka mutes skalojamais līdzeklis var kalpot arī par tualetes tīrīšanas līdzekli. Ielejiet tualtes podā tasi mutes skalojamā līdzekļa. Atstājiet to tur uz veselu stundu. Pēc tam tīriet podu, kā ierasti. Mutes skalojamais līdzeklis palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamā aromāta.

pexels.com

9. Nelielām brūcēm un tulznām

Ja jums ir gadījies iegūt nelielu skrāpējumu, iegriezt pirkstā vai noberzt kāju, mutes skalojamais līdzeklis var palīdzēt dezinficēt, dziedēt brūces. Uzklājiet uz vates plāksnītes mutes skalojamo līdzekli un noslaukiet brūci.

pexels.com

10. Stiklu tīrīšanā

Izrādās, ka mutes skalojamo līdzekli var izmantot arī kā stiklu tīrītāju. Ūdenī ielejiet nedaudz mutes skalojamo līdzekli, samaisiet šķidrumu un tīriet stiklus.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija