6 vienkārši veidi, kā zaudēt taukus uz vēdera

Dzīvo gudri! 30.maijs 2022
 
pexels.com
Uztura speciāliste Pipa Kembella no Džērsijas, Lielbritānijā atklājusi, ka parasti tauki uz vēdera veidojas divu iemeslu dēļ - stresa un insulīna rezistences dēļ. "The Sun" nosaucis 6 vienkāršus veidus, kā mazināt tauku daudzumu vēdera zonā.

pexels.com

1. Pietiekami ilgs miegs

Pietiekams miegs palīdzēs labāk pārvaldīt stresu. Atpūta arī palīdz samazināt ķermeņa tauku daudzumu, mazinot tieksmi, kontrolējot apetīti un sniedzot enerģiju, lai varētu vairāk kustēties. Miega trūkums stimulē izsalkuma hormona grelīna ražošanu, vienlaikus pazeminot leptīna līmeni - hormonu, kas liek just sātu.

pexels.com

2. Cukura uzņemšanas samazināšana

Šad un tad apēsta šokolāde vai cepums nekaitēs, taču tauki uz vēdera ir lielā mērā saistīti ar cukuru, sacījusi Zana Morisa, grāmatas "Tauku diēta: kā es zaudēju 10 mārciņas 14 dienās" (The High Fat Diet: How to lose 10lb in 14 days) autore. "Cukurs izraisa insulīna izdalīšanos, kas savukārt mudina organismu uzkrāt taukus, īpaši ap vidu," viņa iepriekš stāstījusi "The Sun".

pexels.com

3. Vingrošana

Papildu sabalansētam uzturam svarīga ir arī vingrošana, lai zaudētu taukus uz vēdera. Dietoloģe Helēna Bonda iepriekš izdevumam "The Sun" teica, ka labākais veids, kā samazināt ķermeņa tauku daudzumu, ir kontrolēta kaloriju diēta un vingrošana. Vislabāk esot apvienot kardio treniņus un spēka treniņus. Kamēr kardio treniņos mēs taukus dedzinām aktivitāšu laikā, spēka treniņi palīdz veidot muskuļus, un, jo vairāk muskuļu mums ir, jo ātrāka ir vielmaiņa, lai dedzinātu kalorijas pat miera stāvoklī.

pexels.com

4. Uzmanīšanās ar uzkodām

Helēna norāda, ka uzkodas ir jāizvēlas saprātīgi, jo pat veselīga izskata uzkodas, piemēram, cepumi ar samazinātu tauku saturu, pārslu batoniņi, jogurts utt., var saturēt piesātinātos taukus un pievienoto cukuru.

pexels.com

5. Šķiedrvielu palielināšana

Šķiedrvielas ir uzturviela, kas palīdz mūsu gremošanas sistēmai un veicina svara zudumu. Šķiedrvielas var iegūt no graudaugiem, pilngraudu maizes vai makaroniem. Tāpat daudz šķiedrvielu ir pākšaugos, augļos un dārzeņos.

pexels.com

6. Uzmanīšanās ar alkoholu

Alkoholā ir daudz kaloriju, kas summējas, kad pievieno tiem saldās limonādes. Turklāt paģiras rada vēlmi ķerties pie trekniem ēdieniem un atņem enerģiju vingrošanai. Tāpat alkohols rada papildu slodzi aknām, lai izvadītu toksīnus.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Jā , - tie tiešām ir nedzirdāti jaunumi.

31.maijs 2022 Atbildēt

:D vienmēr noderīgi....

1.jūnijs 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija