5 veidi, kā noteikt, vai jums pastiprināti izkrīt mati

Dzīvo gudri! 5.oktobris 2023
 
pexels.com
Dienas laikā izkrīt aptuveni 50 līdz 100 mati. Tas ir normāli un veselīgi, par to nav jāsatraucas. Matu daudzums, ko dienas laikā zaudējat, ir atkarīgs arī no to biezuma un garuma, un pat spilvendrānas uz kuras guļat. Tomēr, ja esat pamanījusi, ka mati sāk izkrist lielos apjomos, tad ir vērts vērsties pie speciālistiem. 

pexels.com

1. Mēģiniet matus "paraustīt"

Šis ir viens no veidiem, kā noteikt, vai jums dienas laikā izkrīt veselīgs daudzums matu. Aptiniet ap pirkstu aptuveni 60 matus. Uzmanīgi parausties šo šķipsnu. Ja pēc matu paraušanas jums izkrīt aptuveni trīs mati, tad nav vērts satraukties.

Šis ir vienkāršs triks, ko varat izmantot, lai noskaidrotu, cik veselīgi ir jūsu mati. Tomēr neizmantojiet šādu metodi pārāk bieži, jo pastāvīga matu raušana var izraisīt to izkrišanu.

pexels.com

2. Pievērsiet uzmanību tam, cik daudz matu ir dušas notekā

Ir normāli, ka, ejot dušā, izkrīt daži mati. Bet, ja jūs pastāvīgi pamanāt daudz matu uz vannas istabas grīdas, tas var liecināt par problēmu. Ja vēlaties uzzināt, vai jums neizkrīt pārāk daudz matu, mazgājot matus, mēģiniet pielipināt pie sienas visus matus, kas izkrīt, lai pēc dušas varētu tos saskaitīt.

Atcerieties, ka dienas laikā mums izkrīt aptuveni 50 līdz 100 mati!

pexels.com

3. Meģiniet skaistīt, cik daudz matu jums izkrīt vienas ķemmēšanas laikā

Vēl viens veids, kā noteikt, vai jums izkrīt pārāk daudz matu, ir ķemmēt tos 60 sekundes un pēc tam saskaitīt izkrītošo matu skaitu. Apmēram 10 matu izkrišana ir normāla parādība.

pexels.com

4. Pārbaudiet matu un galvas ādas stāvokli

Pastiprināti izkrītot matiem, jums vietām var rasties plikpaurība. Tāpēc svarīgi ir regulāri pārbaudīt savu matu, galvas ādas stāvokli pie spoguļa.

pexels.com

5. Aplūkojiet no rīta savu spilvenu

Ir normāli dienas laikā zaudēt 50 līdz 100 matus. Nakts laikā matiem ir pavisam viegli izkrist, jo nekontrolējam savu ķermeni un regulāri grozāmies. Ja ik rītu pamanāt, ka uz jūsu spilvendrāna ir ļoti daudz izkritušo matu, tad ir vērts sākt uztraukties un vērsties pie speciālistiem. Guļot uz kokvilnas spilvendrāniem, mati ir īpaši apdraudēti, jo pateicoties berzei tie var kļūt sausi un trausi. Eksperti iesaka labāk izvēlēties zīda spilvendrānus, lai nekaitētu matiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija