4 iemesli, kāpēc došanās pastaigā ir lieliska ideja, kā zaudēt svaru

Dzīvo gudri! 16.janvāris
 
unsplash.com
Doma vien par svara zaudēšanu daudziem var izraisīt galvassāpes, jo tas nav ne ātrs, ne viegls process. Ja doma par došanos uz sporta zāli jūs nemaz neiepriecina, tad mums jums ir laba ziņa. Sāciet ar pavisam vienkāršu fizisko aktivitāti, kuras veikšanai nevajadzēs ne ekipējumu, ne papildus finanses. Eksperti norāda, ka lielisks veids, kā sākt savu svara zaudēšanas procesu, ja jums nepatīk sportot, ir doties pastaigās. Ko labu mūsu veselībai un tieši svara zaudēšanai dod vienkāršas pastaigas?
Pastaiga ir zemas intensitātes vingrinājums, kura laikā tiek nodarbinātas vairākas muskuļu grupas.

unsplash.com

1. Pastaigu laikā varat sadedzināt kalorijas

Staigāšana (īpaši ļoti ātra staigāšana) paātrina sirdsdarbības ātrumu un veicina kaloriju sadegšanu. Jo ātrāk iesiet un lielākus attālumus pieveiksiet, jo vairāk kalorijas sadedzināsiet, kā rezultātā palielināsies iespēja, ka radīsies kaloriju deficīts, kas ir viens no galvenajiem faktoriem veiksmīgai svara zaudēšanai.

unsplash.com

2. Uzlabojas vielmaiņas ātrums

Regulāras pastaigas var uzlabot vielmaiņas darbību, tādējādi palīdzot organismam efektīvāk sadedzināt kalorijas.

pexels.com

3. Palīdz noregulēt apetīti

Ir pierādīts, ka pastaigas palīdz noregulēt apetītes hormonus, mazinot tieksmi pēc ēdiena un pārēšanos. Tas īpaši svarīgi būs tiem cilvēkiem, kuri nemitīgi jūtas izsalkuši.

pexels.com

4. Palīdz mazināt stresu

Vai zinājāt, ka stress var veicināt svara pieaugumu? Pastaigai, it īpaši atrodoties pie dabas, ir nomierinoša iedarbība un tā var palīdzēt samazināt stresa līmeni, potenciāli novēršot emocionālo pārēšanos.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija