6 lietas, ko nevajadzētu darīt, ciemojoties pie citiem

Dzīvo gudri! 15.februāris
 
pexels.com
Daudziem ciemošanās pie citiem šķiet daudz vilinošāka, nekā ciemiņu aicināšana pie sevis. Tam ir daudz plusu un ieguvumu, piemēram, atkrīt mājas kārtošana. Lai arī bieži vien namatēvs vai namamāte aicina justies pie viņiem, kā mājās, tomēr ir svarīgi neaizmirst vienkāršu pieklājību. Šoreiz apkopojām sešas lietas, ko nevajadzētu darīti, dodoties ciemos, lai arī cik labi pazītu šos cilvēkus!

pexels.com

1. Nekritizējiet mājas izskatu / dizainu

Ir svarīgi būt godīgiem un atklātiem. Šādas rakstura īpašības ir cieņā. Tomēr svarīgi ir saprast, kad tava atklātība ir laba, kad tai nav īsti vietas. Ierodoties ciemos pie kāda mājās, paturiet labāk pie sevis kritiku, kas saistās ar šī cilvēka izvēlēm, kā iekārtot mājokli. Esiet pieklājīgi! Katram ir sava gaume, ja konkrētais mājoklis ir iekārtots tieši tā, kā tas ir, tas nozīmē to, ka šiem cilvēkiem iet pie sirds šāda lietu kārtība. Labāk izvairieties no liekas komentēšanas, ja jums to neprasa!

pexels.com

2. Vienmēr novelciet apavus

Vienmēr ierodoties pie kāda ciemos novelciet apavus. Izrādiet cieņu! Lai arī sākotnēji, iespējams, grīda neliekas pietiekami tīra, zeķes var izmazgāt. Neejiet ar apaviem iekšā istabā. Vienīgais izņēmums pieļaujams, ja pats mājas īpašnieks aicina nenovilkt apavus.

pexels.com

3. Neložņājiet pa citu plauktiem, atvilknēm

Tas nav labs tikums! Lai arī cik liela ziņkāre jūs māktu, nekad neložņājiet pa citu plauktiem, atvilknēm un skapjiem. Pat, ja to ir iespējams paveikt slepeni, mitekļa īpašniekam to nezinot, nekad to nedariet. Respektējiet citu privātumu!

pexels.com

4. "Nesēdiet" telefonā

Ja dodaties ciemos, izbaudiet laiku kopā ar cilvēku pie kā esat ieradies. Lieciet nost telefonu un izbaudiet kopā būšanu. Šis ir tas brīdis, lai socializētos, nevis sēdētu telefonā.

pexels.com

5. Neatsakieties no maltītes

Ja dodoties ciemos, piemēram, namamāte ir par godu jums pagatavojusi maltīti, nekad no tās neatsakaties. Cilvēks ir centies jūsu dēļ. Pat, ja jums negribas ēst, apēdiet pieklājības pēc kaut nedaudz pagatavotā ēdiena. Izrādiet pateicību, namamāte jutīsies novērtēta.

pexels.com

6. Neuzrodieties bez aicinājuma

Nekad nedodieties ciemos bez aicinājuma. Vienmēr iepriekš pabrīdiniet par savu vizīti. Tam ir vairāki iemesli. Viens no tiem ir tāds, ka otrai personai jau var būt citi plāni. Tāpat iedomājieties, kā jūs justos, ja pie jūsu durvīm pēkšņi ierastos nelūgti viesi. Noteikti, ka nepārāk patīkami. Šāda negaidīta parādīšanās var otram cilvēkam radīt stresu, piemēram, par to, cik kārtīgs ir mājoklis.


Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija