5 iemesli, kāpēc var niezēt plaukstas

Dzīvo gudri! 16.februāris
 
unsplash.com
Ir dzirdēts teiciens, ka atkarībā no tās plaukstas, kura niez, tas nozīmē to, ka saņemsiet vai atdosiet naudu. Var ticēt dažādiem teicieniem un izteicieniem, bet kā ir patiesībā? Kāds ir iemesls tam, kāpēc var niezēt plaukstas?

unsplash.com

1. Roku ekzēma

Viens no iemesliem, kāpēc var niezēt plaukstas, ir ekzēma. Ja jums ir ekzēma uz rokām, tad ne tikai varat izjust niezi, bet, iespējams, arī esat pamanījis citas izmaiņas uz savas ādas. Plaukstas varbūt ir apsārtušas, kļuvušas sausas, varbūt pat parādījušies nelieli pūslīši. Bieži vien ekzēma piemeklē tos cilvēkus, kas ikdienā strādā ar dažādām ķīmskām vielām vai raupjiem materiāliem.

unsplash.com

2. Diabēts

Cilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts vai pārāk augsts cukura līmenis asinīs, viena no blaknēm var būt sausa āda, arī sausas rokas. Pateicoties tam, ka roku āda ir kļuvusi sausa, jums var sākt niezēt plaukstas. Tas pats attiecas arī uz citām ķermeņa vietām.

unsplash.com

3. Alerģiska reakcija

Plaukstas dažkārt var niezēt arī, ja esat nonācis saskarē ar kaut kādiem kairinātājiem, kas jūsu ādai nepatīk. Tādā veidā rodas alerģiska reakcija. Piemēram, daudzu cilvēku ādai nepatīk hlors un nonākot saskarē ar ūdeni, kurā ir liels hlora daudzums, var rasties nieze. Tāpat citiem var rasties alerģiska reakcija no tādiem ikdienišķiem priekšmetiem kā lateksa cimdiem, dezinfekcijas līdzekļiem, smaržām u.c.

unsplash.com

4. Alerģiska reakcija uz medikamentiem

Niezošas plaukstas var veicināt arī dažādi medikamenti. Piemēram, plaukstām nonākot saskarē ar atsevišķiem medikamientiem, var rasties tā pati alerģiskā reakcija, kas izraisīs niezi.

unsplash.com

5. Nervu darbības traucējumi

Arī nervu darbības traucējumi var būt vainojami pie tā, ka jums niez plaukstas. Interesanti, ja cilvēks, piemēram, ciešs no holangīta vai aknu cirozes, šīs slimības var izraisīt ne tikai ādas stāvokļa izmaiņas, bet arī plaukstu niezēšanu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija