EKSPERIMETS: kā mājās pagatavot krēmsieru?

Eksperiments 5.februāris 2022
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Sociālājos medijos pamanīju interesantu lietu jeb recepti. Izrādās, ka mājās pavisam vienkāršā veidā var pagatavot krēmsieru. Principā nepieciešama tikai viena sastāvdaļa un tas arī viss!

Nolēmu pārliecināties, vai tik tiešām tas ir iespējams. Un pats galvenais, vai tas labi garšo.

Galvenā krēmsiera sastāvdaļa ir kefīrs. Pārējais principā ir atkarīgs no katra individuāli, kādas garšas krēmsieru vēlaties.

Internetā aplūkotajā receptē redzēju, ka tika izmantots ķiploks, dilles un loki. Lieki neeksperimentējot, izmantoju tieši tādas pašas sastāvdaļas.

Krēmsiera pagatavošanas process bija ļoti vienkāršs. Šāda krēmsiera pagatavošana aizņem aptuveni diennakti.

Sākotnēji nepieciešams saldētavā ievietot kefīra paku. Es izmantoju kefīru, kurš ir iepildīts polipakā. Var izmantot arī kefīru, kas iepildīts tetrapakā.

Kad kefīrs ir sasalis, izņemiet to no saldētavas.

Tālāk nepieciešama bļoda, caurduris un marle. Virs bļodas nolieciet caurduri, tajā ieklājiet marli. Pēc tam sasalušo kefīru izņemiet no polipakas. Novietojiet to caurdurī.

Lifehacks.lv

Tagad atliek vien gaidīt, kad kefīrs atkusīs. Šis posms aizņem visilgāko laiku. Kad kefīrs atkusīs, būs izveidojusies bieza masa. Ar marles palīdzību nepieciešams nospiest nost lieko šķidrumu no kefīra masas.

Lifehacks.lv

Pēc tam šo masu ielieciet bļodiņā.

Lifehacks.lv

Pievienojiet masai klāt vēlamās sastāvdaļas, piemēram, ķiploku, dilles un lokus.

Lifehacks.lv

Visu samaisiet kopā.

Lifehacks.lv

Tad iegūto masu varat pārlikt trauciņā, kuram ir vāks. Vai arī atstāt tajā pašā bļodiņā un ielikt ledusskapī. Receptē bija minēts, ka iegūtajam krēmsieram nepieciešams sastingt pirms pasniegšanas.

Lifehacks.lv

Tas arī viss. Krēmsiers gatavs!

Secinājumi un ieteikumi: krēmsiera pagatavošana ir ļoti vienkārša. Tā tekstūra ir ļoti maiga. Manam gatavotajam sieram mazliet pietrūka sāls, tomēr kopumā tā garša bija ļoti laba. Gatavojot šādu sieru var ļauties fantāzijai un pievienot klāt dažādas garšvielas.

Lifehacks.lv

Šāds krēmsiers ļoti labi uz maizītēm saderēs kopā ar dažādām piedevām, piemēram, redīsiem.

Lai izdodas!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija