Eksperiments: neparasts veids, kā pagatavot cūkgaļu

Eksperiments 26.februāris 2022
 
nra
Viktorija Gabrjuna
 
Ir simtiem recepšu, kā pagatavot cūkgaļu. Vieglākas un sarežģītākas - marinējot dažādās mērcēs, pievienojot dažādas garšvielas un sastāvdaļas. Bet ir kāda recepte, kas jo īpaši pārsteidz ar vizuālo noformējumu.
Starp daudzajām gaļas pagatavošanas metodēm uzmanību piesaitīja recepte, kurā aicināts pagatavot gaļu tā saucamajā "Garmoškā" (latviski būtu akardeons).

Nepieciešams: cūkgaļas kakla karbonāde, sojas mērce, cietais siers, tomāti, sīpoli, dažādas garšvielas, kartupeļi.

Pagatavošana: gaļas gabalu pārlej ar sojas mērci un garšvielām un ļauj kādu laiku iemarinēties (vismaz pāris stundas). Tad gaļā iegriež (ne līdz galam) ar nazi, izveidojot kaut ko līdzīgu akordeonam. Pēc tam sieru sagriež šķēlītēs, tomātus un sīpolus - gredzenos un katrā iegriezumā liek siera šķēli, sīpolu un tomātu gredzenu. Pa virsu uzber garšvielas un, ja nepieciešams, vēl pārlej ar sojas mērci. Ja ir vēlēšanās, gar malām var pievienot kartupeļus. Gaļu ietin folijā un liek cepeškrāsnī 180-200°C temperatūrā, cep aptuveni pusotru stundu. Neilgi pirms gaļas izņemšanas var noņemt foliju, lai izveidotos kraukšķīga garoziņa.

nra

nra

nra

nra

nra

Secinājums: veiktais eksperiments izdevās uz visiem 100%, jo ēdiens sanāca ne tikai gards, bet arī vizuāli interesants.

nra

Ieteikums: gaļas iegriezumus var aizpildīt ne tikai ar sieru un tomātiem, bet var eksperimentēt, piemēram, ar sēnēm, ķiplokiem un citām sastāvdaļām.

Noderēja?1

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Latviski nebūtu "akordeons", jo garmoška ir arī latviski - tie ir divi dažādi mūzikas instrumenti.

26.februāris 2022 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija