EKSPERIMENTS: kā mājās izveidot mākslīgo sniegu?

Eksperiments 2.decembris 2023
 
pexels.com
Ziema rit pilnā sparā, aiz loga gozējas sniega kupenas un sals ik pa brīdim "iekož" vaigos. Ir klāt decembris un arvien straujākiem soļiem tuvojas gada gaišākie svētki - Ziemassvētki.
Ir pienācis laiks arī sākt domāt par mājas dekorēšanu, uzburot svētku sajūtu!

Kāds jau varbūt Ziemassvētku dekorācijas no skapja tālākajiem plauktiem izņēma laukā īsi pēc valsts svētkiem, bet citi, iespējams, gaidīs līdz pat pašam pēdējam brīdim. Lai kā arī būtu, šiem svētkiem piestāv dažādas dekorācijas, tai skaitā mirdzošas lampiņas, spīdīgas eglīšu bumbiņas, sniegavīri un Ziemassvētku vecīši!

Šie svētki nav iedomājami arī bez balta sniedziņa, lai arī reizēm tas aiz loga mūs nelutina, noskaņas radīšanai mājās mēs varam izveidot mākslīgo sniegu!

Mākslīgā sniega "receptes" ir dažādas. Šoreiz Lifehacks.lv mēģinās izveidot mākslīgo sniegu, izmantojot sodu.

Kopumā izmēģināsim divas dažādas "receptes". Mākslīgos sniegus gatavosim, izmantojot par bāzi sodu. Vienā variantā sodu sajauksim ar ūdeni.

Lifehacks.lv

Otrā variantā - ar skūšanās putām.

Lifehacks.lv

Abu mākslīgo sniegu pagatavošana ir identiska. Nepieciešama glāze sodas, kurai jāpievieno klāt ūdens vai skūšanās putas.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

"Receptē" minēts, ka šīs sastāvdaļas (ūdens un skūšanās putas) ir jāpievieno sodai klāt "pēc sajūtām". Jeb pievienojiet nedaudz sodai klāt, piemēram, ūdeni un kārtīgi masu samaisiet. Pievienojiet klāt tik daudz ūdeni, līdz iegūstat sev vēlamās konsistences mākslīgo sniegu. Tieši tas pats jāatkārto ar skūšanās putām.

Lifehacks.lv

Secinājumi: Šāda mākslīgā sniega izveide, ja, piemēram, mājas jau ir skūšanās putas ir ļoti izdevīga, jo nepieciešams vien iegādāties sodu. Tāpat tā izveide ir ļoti ātra un atliek vien sajaukt divas sastāvdaļas kopā. Svarīgi, pievienojot sodai klāt ūdeni, to pievienot klāt pakāpeniski, lai mākslīgais sniegs nebūtu pārāk mitrs jeb neizveidotos slapjš sniegs. Pievienojot sodai klāt skūšanās putas, mākslīgais sniegs padosies irdenāks.

Lifehacks.lv

Kopumā vērtējam šo eksperimentu kā izdevušos.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija