Gardie cepumi - biezpiena rullīši

LV Blogeri 11.marts 2021
 
Cookbook
Ilze Šteinfelde
 
Es cepu šos cepumus ar kokosriekstu un kanēļa pildījumiem. Taču katrs var ļaut vaļu fantāzijai un cepumus pildīt ar kādu citu savu iemīļoto pildījumu, vai arī iztikt bez pildījuma - tikai ar cukuru.

Sastāvdaļas:

  • Biezpiens: 200 g
  • Sviests: 65 g
  • Sāls: 2 g
  • Kviešu milti: 120 g
  • Cukurs: 45 g
  • Cepamais pulveris: 4 g
  • Kokosriekstu skaidiņas: 10 g
  • Kanēlis, malts: 8 g

Pagatavošana:

Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves un sviesta skaidiņas samaisa ar biezpienu un šķipsniņu sāls.

Biezpiena sviesta masā iesijā aptuveni pusi miltus un samaisa. Pieber nepilnu 1 1 tējkaroti cepamā pulvera, atlikušos miltus un visu mīca, līdz izveidojas viendabīga masa, ko var savelt bumbā. Ja mīkla ir par lipīgu, tad vēl pieber nedaudz miltus.

Mīklu sadala vairākās daļās. Mīklas dēlīti apkaisa ar miltiem. Uz tā katru daļu izrullē taisnstūrī. Uz mīklas viena taisnstūra uzkaisa cukuru un koksrieksta skaidiņas, uz otra - cukuru un kanēli. Katru taisnstūri sarullē ruletītē cik vien cieši iespējams. Ruleti sagriež gabalos.

Cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes.

Ja vēlas, gatavus cepumus var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija