6 lietas, kas tūlītēji palīdzēs tikt vaļā no gāzēm vēderā

LV Blogeri 3.septembris 2023
 
unsplash.com
Eksperti nosauc sešus labākos produktus un uztura bagātinātājus, kas palīdzēs ātrā veidā mazināt gāzes vēderā.

pexels.com

1. Ingvers

Ingvers neatkarīgi no tā kādā veidā tas tiks patērēts (saknes, pulvera vai tablešu veidā) palīdzēs mazināt vēdera sāpes un, iespējams, spēs līdzēt arī pret gāzu veidošanos. Uztura speciāliste Trista Besta norāda, ka ingvers veicina vienmērīgu gremošanas trakta darbību, tas spēj atslābināt kuņģa - zarnu trakta muskuļus, tādējādi var palīdzēt arī cīņa ar gāzēm un vēdera uzpūšanos.

pexels.com

2. Gremošanas fermenti jeb enzīmi

Enzīmi jeb fermenti palīdz sašķelt uzņemto pārtiku, tādējādi veicinot labāku gremošanas trakta darbību. Gremošanas sistēmas darbībai nepieciešamie enzīmi rodas aizkuņģa dziedzerī, kuņģī un tievajās zarnās. Enzīmus izdala arī siekalu dziedzeri. To trūkums var radīt veselības problēmas, tai skaitā gāzu veidošanos. Dažreiz ķermenis nespēj saražot pietiekamā daudzumā šos vērtīgos enzīmus, tāpēc varat izjust diskomfortu - sāpes vēdera, pārmērīgu gāzu veidošanos. Lai tā nenotiktu, ieteicams vērtīgos enzīmus uzņemt ar uztura bagātinātāju palīdzību.

unsplash.com

3. Fenheļa sēklu eļļa

Fenhelis ir dārzenis, ko izmanto dažādu ēdienu pagatavošanā tā spēcīgās garšas un aromāta dēļ. Izrādās, ka tā eļļa var palīdzēt samazināt gāzu veidošanos un vēdera uzpūšanos. Uztura speciāliste Lorēna Manakera iesaka, lai mazinātu diskomfortu, iepilināt pāris fenheļa eļļas pilienus ūdenī un to izdzert.

unsplash.com

4. Pipermētru eļļa

Līdzīgi kā fenheļa sēklu eļļa arī piparmētru eļļa var mazināt nepatīkamās sajūtas vēderā. Piparmētru eļļa spēj atslābināt vēdera muskuļus, tādējādi palīdzot mazināt gāzu veidošanos un vēdera uzpūšanos. Piparmētru eļļai piemīt arī nomierinošas īpašības. Tādējādi tā spēj mazināt arī vēdera spazmas.

pexels.com

5. Zvaigžņu anīss

Zvaigžņu anīss ir vēl vien glābiņš tiem, kas regulāri cieš no gāzēm un vēlas atbrīvoties no diskomforta sajūtas. Uztura speciāliste Lorēna Manakere iesaka izvēlēties uztura bagātinātājus, kuros ir sastopams zvaigžņu anīss apvienojumā ar aktivēto ogli. Šāda kombinācija var palīdzēt mazināt gāzes.

pexels.com

6. Probiotiķi

Probiotikas veicina veselīgu zarnu baktēriju līdzsvaru, kas var palīdzēt mazināt un pat novērst gāzes un vēdera uzpūšanos. Lactobacillus un Bifidobacterium baktērijas palīdz sagremot pārtiku un cīnīties ar kaitīgajām baktērijām, kas var veicināt diskomforta sajūtu vēderā.

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija