4 vasaras modes padomi no Indras Salcevičas

Mode un stils 21.jūlijs 2023
 
Publicitātes foto
Vasara ir pilnbriedā un tā jābauda pēc pilnas programmas – ir jāpaspēj ne vien uz darbu aiziet, bet arī atvaļinājumā atpūsties, koncertus un dažādas svinības apmeklēt. Un, protams, ka tas viss jādara ar stilu. Turklāt tieši šobrīd, jūlijā, ir karstākais atlaižu laiks, tāpēc tirdzniecības centra “Domina Shopping” oficiālā stiliste Indra Salceviča dalās padomos - kas šovasar jāņem vēra modes dāmām, pucējoties ne vien uz biroju vai kāzām, bet arī uz festivāliem un ceļojumos.

unsplash.com

1. Kāzu viesu mode

Pucējoties uz saviesīgiem pasākumiem vasarā, piemēram, kāzām, stiliste iesaka pirkt klasiska piegriezuma drēbes, lai tās kalpotu gadiem ilgi, piemēram, satīna vai zīda kleitu. Nekad nevelc baltu, ja nu vienīgi tas nav atrunāts kāzu ielūgumā, jo tu nedrīksti konkurēt ar līgavu.

Vienmēr izvēlies videi atbilstošu tērpu, tāpēc noskaidro, kurp dodies. Ja kāzas paredzētas pludmalē, tad droši velc linu, ja restorānā vai muižā - vakartērpu vai kokteiļkleitu. Džinsus gan atstāj mājās. Vasaras sezonā īpaši vērība būtu jāpiešķir arī matiem un grimam. Zini savas raksturīgās iezīmes! Ja daudz svīsti, tad neaizraujies ar pārlieku smagām grima kārtām un cukurainām lokām, jo ilgi tās neturēsies. Pievērs uzmanību apaviem, jo tiem arī jābūt pieskaņotiem videi - papēži piestāvēs restorāniem un pilsētai, savukārt brīvdabas kāzu svinībās labāk iederēsies balerīnkurpes, kas tagad ir īpaši aktuālas.

unsplash.com

2. Festivālu modē ļauj vaļu fantāzijai un esi radoša!

Boho stils festivālos ir joprojām aktuāls - džinss, āda, ziedi, dažādas faktūras. Nebaidies dažādot savu tēlu un atsvaidzināt to ar dažādiem aksesuāriem. Velc zābakus vai kedas - ko vien vēlies. Ja vēlies būt koša - esi, bet, ja vēlies būt dumpinieciski tumša - dari tā. Festivālos vari būt gan traki stilīga, gan gluži pretēji - super nopietna. Atrodi sevi, dauzies, piedzīvo kādu lomas spēli, jo festivāls ir vieta, kur nav noteikumu attiecībā uz stila izvēli.

pexels.com

3. Ko vilkt vasarā uz darbu?

Neko, kas piemērots pludmalei. Darba vidē neiesaku izvēlēties kreklus ar palmu apdrukām, īsus šortus caurspīdīgus peņuārus. Izvēlies videi atbilstošas drēbes. Un, lai cik skaistas būtu kājas vai karsts laiks, tomēr svārku, kleitas vai šortu garumam jābūt “pieklājīgam”.

Stiliste uz darbu vasarā iesaka vilkt viegla auduma kreklus, t-kreklus vai topus zem žaketes. To pašu, ko rudenī, tikai darinātu no cita auduma - daudz vieglāka un elpojoša. Žaketi var aizvietot arī ar “oversize” kreklu. Velc viegla auduma kleitu, bet esi uzmanīga - ja tā ir caurspīdīga, velc zem tās kombinē. Izvēlies klasiska dizaina sandales vai kurpes. Vadies pēc savas darbavietas un amata pienākumu nozīmes. Ja darbā specifika ļauj būt sportiskākam, tad noteikti vari atļauties arī iekļaut sportiskai garderobei raksturīga dizaina tērpus, piemēram, buktētas bikses kombinēt ar hūdiju un kedām.

unsplash.com

4. Ceļo ar stilu

Dodoties vasaras ceļojumā, Indra Salceviča aicina ieplūst masās, bet mēreni. Piemēram, Parīzei piestāvēs svītraini raksti, tīras krāsas - melnas, sarkanas, zilas, brīvība piegriezumā - platas bikses un plandoši svārki, kā arī izteikta vidukļa līnija. Venēcijai, savukārt, piestāvēs konservatīvāks kostīms ar stingru salmu platmali, savukārt, Barselonā - dabīgu toņu, etniskās un puķainās kleitas, pleca soma, Nicā - kaut kas šikāks, ar vakartērpiem raksturīgākiem elementiem - fliteriem, kristāliem u.tml. Nebaidies ceļos ar stilu, izvēloties vieglus audumus un arī saburzītus kreklus. Velc drēbes, ar ko ir ērti kustēties. Domā par saulesbrillēm. Atrodi piemērotu somas risinājumu un galvassegu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija