6 aktuālas šī gada rudens tendences interjerā

Mode un stils 11.oktobris 2023
 
unsplash.com
Rudens ir krāsu ziņā neparasts gadalaiks – vien pāris mēnešos iespējams piedzīvot pāreju no zaļā uz pelēko caur visu toņu zeltainajiem, rūsganajiem un sarkanīgajiem. Arī cilvēku dzīves telpā parādās siltākas segas un džemperi, sveces un tējas tases, un citi tumšiem, gariem vakariem piestāvoši aksesuāri. “Bonava Latvija” eksperti apkopojuši pasaules dizaineru ieteikumus, kā šogad rudeni stilīgi un mūsdienīgi ienest savā mājoklī.

unsplash.com

1. Retro un vintāžs

Krītošas lapas un gaistošas krāsas, rūgtenas smaržas gaisā un novītuši ziedi... Rudens ar savu saldsērīgo noskaņu tā vien vilina gremdēties atmiņās un atskatīties uz aizgājušo laiku godību. Arī interjera dizains flirtē ar pagātni, radot siltas un mājīgas mājas. Priekšmeti, kuru labākās dienas palikušas pagātnē, raksti, krāsas un silueti, kas tos izceļ starp citiem interjera elementiem, piešķir telpai neatkārtojamu šarmu un var kļūt par lielisku akcentu jūsu interjerā. Lietotas un nedaudz atsvaidzinātas mēbeles, vienīgais atlikušais porcelāna šķīvis ar zelta maliņu no vecmāmiņas servīzes, apsūbējis spogulis ar neparasti skaistu rāmi, sēpijas fotoattēli un priekšmeti no aizgājušām desmitgadēm - atliek vien ļaut vaļu fantāzijai, turklāt tas ir ilgtspējīgs veids, kā iekārtot savu mājokli, nepērkot jaunas lietas, bet dodot iespēju vecajām. Mūsdienās priekšmetus ar vēsturi iespējams iegādāties arī internetā, kas padara retro noskaņas radīšanu mājās vēl vienkāršāku.

Publicitātes foto

2. Rudens krāsas - siltas un pamatīgas

Sinepju krāsa, zaļie toņi, sarkanā un zilā apvienojums caurstrāvo šī gada rudens interjera tendences. Retro sinepju dzeltenais tonis tekstilizstrādājumos un mēbelēs, bagātīgi tumši zaļie galda klājumam, paklājiem un gultasveļai, mierīgu sarkano un zilo kombinācija traukos un interjera priekšmetos - ļauj krāsām vaļu un izbaudi rudens paleti, vēl pirms tā vērojama dabā! Un neaizmirsti par rakstainiem audumiem un traukiem - ar ziediem, svītrām, rūtiņām.

Un, protams, rozā. Līdz ar Bārbijas kulta jauno vilni rozā ieplūst arī interjeros. Tomēr šoruden priekšroka dodama mierīgam, maigam sārtumam, kas lieliski iederas retro stilā. Saskaņā ar krāsu psiholoģiju rozā krāsa vairo mīlestību un laipnību, taču būtu jāatturas no pārmērīgas spilgtas rozā krāsas izmantošanas, jo pārāk intensīva krāsa var radīt steigas un trauksmes sajūtu un nomākt telpu.

unsplash.com

3. Metāla akcenti

Gluži tāpat kā saules gaismā krāsainās lapas šķiet atmirdzam zeltā, arī telpās ir laiks ienest mirdzumu! Misiņa vai hroma krāsā - izvēle ir jūsu. Metāla detaļas vienmēr izceļas un piesaista skatienu, bet to atstarojošās īpašības rada dziļumu telpā un var būt smalks elements interjera dizainā. Vecrozā krāsa lieliski sader ar bronzu un misiņu, kas telpai dod siltumu, bet vienlaikus nav uzbāzīgs metāls. Savukārt tumši rozā labi saderēs ar zelta akcentiem. Metāls lampās, mēbeļu apdarē, galda klājumā, gleznu un spoguļu ierāmējumam - ir daudz dažādu iespēju, kā to iekļaut interjerā. Bet varbūt šoruden jūsu interjera nagla būs kāda izsmalcināta vintage metāla figūra?

unsplash.com

4. Krāsains stikls

Vāzes, trauki un lampas ir ideāli interjera elementi, kas palīdz ātri atsvaidzināt telpu iekārtojumu saskaņā ar jaunākajām modes tendencēm. Šoruden modē ir krāsains stikls - vai tās būtu dizaina vāzes un trauki, lampu kupoli un sveču laternas, stikla vitrāžas logos, vai mēbeļu stikla virsmas. Ļauj sava mājoklim ilgāk saglabāt atmiņas par vasaru un uzziedēt kā krāsainai puķu dobei ar skaistiem stikla priekšmetiem!

unsplash.com

5. Gudri mantu glabāšanas risinājumi

Šī ir mūžam aktuāla interjera dizaina tendence, kas sevišķi svarīga mājokļos, kuros nav atsevišķas mantu glabātavas. Īpaši par to jāpadomā virtuvē, kur ikdienā jāglabā ļoti daudz dažādu trauku, piederumu, garšvielu un produktu.

Modē atgriežas pieliekamie - dažādu formu un izmēru, sākot no brīvi stāvošām vienībām, beidzot ar atsevišķām telpām, kas no grīdas līdz griestiem klātas ar plauktu sistēmām. Tas ir ļoti praktisks risinājums, lai uzglabātu sausu pārtiku, dārzeņus un virtuves ierīces, kuras nelieto ikdienā.

Joprojām aktuāli šoruden būs slēgti virtuves skapīši un plaukti, kā arī rūpīga un pārdomāta mantu sakārtošana, ņemot talkā pītus grozus un glītas kastes.

unsplash.com

6. Siltas faktūras audumi

Rudens ir adījumu laiks. Taču nevajag ierobežot sevi tikai ar vilnas zeķēm un džemperiem! Lai adījumi ienāk arī telpā - kā pledi, mēbeļu pārklāji vai pat mēbeļu materiāls, paklāji un spilveni! Ja ar rokdarbiem esi uz tu, vari uzadīt jaunu pārvalku vecajam ķeblītim vai lampas kupolam - iegūsi siltu, mājīgu, omulīgu noskaņu un skaistas gaismēnu spēles.

Noderēja?1

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija