Rīdziniece noraizējusies par redzēto pie Dailes teātra

tautaruna.lv 22.aprīlis, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Pastaigājoties gar atjaunoto Dailes teātra skvēru, rīdzinieces Veltas uzmanību piesaistījuši jauniestādītie koki. Tiem apkārt aplikti niedru aizsargpārklāji un maisi, kas, viņasprāt, paredzēti transportēšanai, tāpēc viņa uzskata, ka tos ilgstoši aizmirsts noņemt. Tāpat rīdziniece uzskata, ka tie kokiem var nodarīt kaitējumu, vēsta "Bez tabu".
Arī Lielgabalu un Tērbatas ielas krustojumā rīdziniece Velta pamanījusi ap kokiem apliktos maisus un niedru aizsargpārklājus. Viņa nolēmusi tos noņemt nost.

"Tur ir divi jauniestādītie koki, viņi tur mocījās, es vēl vasarā tos lēju, vienu otru reizi bija pat aizmirsts [kokus] apliet. Es skatos, ka viens otrs jau sāk sadalīties, tas salmu rullis, es nolēmu atbrīvot to koku. Es attaisīju vaļā, noņēmu, viena puse bija sabrukusi salmu apvalkam, kokam, izrādījās, miza jau bojāta. Izskatījās ļoti nepievilcīgi," saka Velta.

Arborists Edgars Neilands aicina neņemt nost niedru aizsargapvalku - un ne tikai tāpēc, ka tas maksā naudu, bet gan tāpēc, ka tieši tas jaunajiem kokiem palīdz iedzīvoties pilsētvidē. Maisos pilda ūdeni, lai kokiem nodrošinātu mitrumu, savukārt niedru aizsargmateriāls paredzēts, lai pasargātu koku no karstuma vai aukstuma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:58

Jaunākās diskusijas