No lidmašīnas padzen pasažieri bez krūštura; viņa ir sašutusi un pieprasa taisnību

tautaruna.lv 22.aprīlis, 2:30
 
Ilze Zvēra/F64
Sieviete vērsās pēc juridiskās palīdzības pie advokātes Glorijas Allredas, kura iepriekš pārstāvēja seksuālās uzmākšanās upuru intereses, raksta "Business Insider".

Liza Ārčbolda šā gada janvārī gatavojās lidot ar "Delta Air Lines" reisu no Soltleiksitijas uz Sanfrancisko (ASV). Tomēr, kad sieviete iekāpa lidmašīnā ar lielu, baltu T kreklu bez krūštura, aviokompānijas darbinieki viņu padzina no lidmašīnas, jo viņas apģērbs esot bijis pārāk atklāts.

Pēc pašas Ārčboldas teiktā, iekāpšanas laikā neviens no pasažieriem viņai neaizrādīja. Tomēr "Delta Air Lines" darbiniece tik un tā piespieda viņu atstāt lidmašīnu. Pēc tam, kad sieviete uzvilka pa virsu aizpogājamo kreklu, viņai tika atļauts atgriezties.

“Es tiku pazemota un apvainota. Jutos tā, it kā man būtu uzlikta sarkanā zīme. Es biju ģērbusies tāpat kā daži vīrieši tajā lidojumā. Man ir mazākas krūtis nekā daudziem no viņiem. Kur "Delta" novelk to sarkano līniju?"

Sieviete meklēja juridisko palīdzību. Viņas advokāte Glorija Allreda, kas pārstāvēja Donalda Trampa un R. Kellija seksuālās uzmākšanās upurus, uzrakstīja vēstuli aviokmpānijas prezidentam Glenam Hauenšteinam, jautājot, kā krekli bez krūštura ir pretrunā aviokompānijas politikai.

Allreda pieprasa tikšanos ar aviokompānijas vadību, lai pārrunātu šo situāciju un rastu risinājumu. Aviokompānijas pārstāvji sacīja, ka jau ir sazinājušies ar pasažieri un atvainojušies par šo nelaimīgo incidentu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas