4 alternatīvas tradicionālajai Ziemassvētku eglei dažādām gaumēm

Pats savām rokām 18.decembris 2019
 
Ekrānuzņēmums no YouTube
Baiba Puriņa
 
Egle, protams, ir galvenā Ziemassvētku rota. Mūsdienās telpas rotājam gan ar klasiskām meža eglēm, gan pērkam tādas, kuras ir podiņos, lai pēc svētkiem tās pārstādītu, bet vēl citi izvēlas svētkos vispār iztikt bez egles. Taču ļaujies nelielai avantūrai un šogad pārsteidz sevi un citus ar kādu neparastāku egli.
Kāpēc gan neradīt mākslas darbu uz sienas, ja ir ierobežota vieta, vai neizmantot plauktā noputējušās grāmatas, kuras procesa laikā netiks bojātas. Čaklākie var radīt sev egli no kartona strēmeles, bet tie, kuri dzīvo netālu no jūras vai meža, var doties pēc krastā izskalotiem vai nolūzušiem zariem un radīt sev egli no tiem.

1. No Ziemassvētku lampiņām - kad maz vietas

Ļoti vienkārš veids, kā ietaupīt vietu telpā un radīt neparasti skaistu svētku dekoru, ir izveidot "egli", ņemot talkā kniepadatas vai līmlenti, svētku lampiņas un Ziemassvētku rotājumus.

Kniepadatas saspraud sienā, veidojot egles formu (veikli to var izdarīt, tās vienkārši spraužot zig-zagā). Ja nevēlies sacaurumot sienu, izmanto līmlenti, uzreiz piestiprinot pie sienas gaismiņas egles formā. Tad ap kniepadatām aptin Ziemassvētku lampiņas. Atceries, ka netālu jābūt arī rozetei, lai iedegtu lampiņas. Ja vēlies, vispirms vari ap kniepadatām aptīt egļu rotājumu virteni un tad ap to likt lampiņas.

Eglīšu mantiņas vari iekārt lampiņu vadā vai egles rotājuma virtenē, taču neizmanto smagus rotājumus, lai visa kompozīcija neizjuktu. Ja vēlies, eglīšu mantiņas vari pielīmēt ar līmlenti brīvajās vietās uz sienas, tādejādi padarot egli vizuāli "kuplāku".

Rezultātā ne tikai būs sagādāta "Ziemassvētku egle", bet arī ietaupīta vieta un laiks egles rotāšanai.

Ekrānuzņēmums no YouTube

2. No grāmatām - dabas aizstāvjiem

Tiem, kuri nevēlas mājās nest egli ētisku apsvērumu dēļ, var ņemt talkā grāmatas un radīt unikālu egli, nekaitējot dabai. Šajā procesā necietīs arī grāmatas, tāpēc tā ir lieliska alternatīva mežā sgādātai eglei.

Vienīgais, kas nepieciešams ir liels daudzums grāmatu. Grāmatas kārto vienu uz otras, veidojot trīstūra formu. Vispirms grāmatas izkārto aplī, lai to stūri būtu vērsti uz āru. Tad tās liec vienu otrai virsū, veidojot "piramīdu". Lai grāmatas nesagāztos, vidū vari ielikt nevajadzīgu segu vai palagu.

Jo biezākas grāmatas izmantosi, jo ātrāks būs process un augstāka egle. Kad grāmatas saliktas, apliec tām lampiņas un, ja ir vēlēšanās, uz izvirzītajiem grāmatu stūriem vari novietot egles mantiņas vai citus Ziemassvētku dekorus.

Ekrānuzņēmums no YouTube

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija