Vēlētāji sūdzas par aģitācijas īsziņām savos telefonos

tautaruna.lv 27.augusts 2020, 11:48
 

2 / 2

Oksana Džadana/F64

Komentāros gan tiek uzsvērts, ka priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumi sākas piektdien.

Interesanti, ka deputāts Artuss Kaimiņš apstiprina, ka īsziņa nav viltus, jo, pēc Kaimiņa teiktā, "tas ir Brantes personīgais telefona numurs".

Tāpat komentētāji pauž viedokli, ka nesaprot šādu aģitācijas pasākumu (īsziņu) jēgu.

"Es nesaprotu, vai izsūtītājai tiešām tiešām liekas, ka ir kāds cilvēks, kurš saņemot šo īsziņu be like: "faaaak, pareizi, Brante, kā es pats neiedomājos!!!!" un aizies nobalsot par viņu?" teikts kādā komentārā.

Vēl komentētāji ir neizpratnē par to, vai īsziņas var uzskatīt par priekšvēlēšanu aģitāciju.

"Vispār jautājums, vai priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumi attiecas uz izsūtītām īsziņām. Ja tas ir masveida pakalpojums tūkstošiem random numuru, tad drošvien, bet ja tiem, kas tavā kontakt listē, tad diez vai," raksta kāds komentētājs, uz ko īsziņas saņēmēja norāda, ka Brantes numurs nav viņas telefona kontaktos.

Tikmēr jāpiebilst, ka šodien no plkst.9 turpinās iepriekšējā balsošana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

Šodien būs iespējas nobalsot līdz plkst.16, savukārt piektdien, 28.augustā, iepriekšējā balsošana būs no plkst.12 līdz 20. Vēlēšanu dienā 29.augustā iecirkņi būs atvērti no plkst.7 līdz 22.

Iepriekšējā balsošana sākās 26.augustā.

Runājot par priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumiem, tie stājas spēkā piektdien, 28.augustā.

CVK vērš uzmanību, ka, ja kāds prettiesiskā veidā vēlas ietekmēt balsojumu, jāzvana Valsts policijai pa tālruni 110 vai jānodod personas rīcībā esošā informācija Valsts drošības dienestam, tālrunis 67208964, e-pasts "info@vdd.gov.lv". Ja iespējams, pārkāpums jādokumentē, to ierakstot, nofotografējot vai nofilmējot.

Par pamanītajiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, tai skaitā, iespējamo slēpto aģitāciju, jāinformē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, sūtot e-pastu uz "knab@knab.gov.lv", zvanot uz tālruni 80002070, kā arī mobilajā lietotnē "Ziņo KNAB". Par aģitācijas pārkāpumu vēlēšanu iecirknī vai 50 metrus no ieejas iecirknī jāinformē attiecīgās vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs, pavēstīja Zaharova.

Par personas datu aizsardzības pārkāpumiem jāziņo Datu valsts inspekcijai, zvanot uz tālruni 67686031. Par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos jāziņo Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei, zvanot pa tālruni 67221848, rakstot uz epasta adresi "neplpadome@neplpadome.lv" vai izmantojot sūdzību iesniegšanas platformu mājaslapā - "www.neplpadome.lv", norāda Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Rīgas domes vēlēšanām iesniegti 15 kandidātu saraksti, un uz iekļūšanu Rīgas domē kopumā pretendē 707 kandidāti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas