Iedzīvotājs sašutis par Valsts policijas attieksmi

Viktorija Gabrjuna 27.augusts 2020, 13:09
 
Dāvis Ūlands/F64
Kāds Baldones puses iedzīvotājs 24.augusta vakarā lūdzis policijas palīdzību, bet tā vietā, saņēmis, tā teikt, kurvīti, vēsta raidījums “Degpunktā”.
Vakar Baldones pusē dzīvojošais Jānis ar ģimeni piedzīvojis situāciju, kas viņam likusi apšaubīt Valsts policijas spēju rīkoties brīžos kad nepieciešama likuma sargu palīdzība.

Pievakarē, viņu sētā ienākusi satraukta kaimiņiene, kura atklājusi, ka viņas dzīvesbiedrs, kurš tikai pirms dažiem mēnešiem pārcietis insultu, iekāpis savā automašīnā un devies nezināmā virzienā. Situāciju dramatisku padarījis fakts, ka vīrs, pēc pieredzētā cietis no atmiņas traucējumiem, iespējams neorientējās vidē, turklāt pēdējo pāris nedēļu laikā jau trīs reizes dažādās situācijās bija zaudējis samaņu.

Jānis ir sašutis par policijas rīcību, jo tieši, zvanot uz 110, lai savieno ar Rīgas rajona ceļu policijas nodaļu, mēģinājis saņemt palīdzību, bet nesekmīgi. “Man uzdeva jautājumu, kāpēc jūs vispār zvanāt? Es izstāstīju esošo situāciju, ka cilvēks tiešām ir bīstams citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, ka, es domāju, viņiem [policijai] kaut kā būtu jāreaģē uz esošo situāciju. Viņi man jautāja, vai viņi ir kaut kāds izziņu birojs, ka es zvanu un prasu. Es saku, kā, ja nu cilvēks var atkal zaudēt samaņu pie stūres, viņš var kādam uztriekties virsū,” stāsta Jānis, norādot, ka policijā saņēmis atbildi, ka tā šajā situācijā neko nevarot izdarīt, kā vien pārbaudīt tiesības. Saruna beigusies, policijas iecirknī noliekot klausuli, iekams Jānis guva atbildi, kā viņam rīkoties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:35

Jaunākās diskusijas