"Tik daudz varoņu, galva noreiba.."; Liene Cipule viļas līdzcilvēkos

tautaruna.lv 5.maijs, 18:30
 
Dmitrijs Suļžics/MN
"Arvien biežāk NMPdienests ambulancēs redzēsiet dāmu komandas - duetus!" pirms dažām dienām vietnē "X" vēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule, pievienojot ierakstam attēlu, kurā redzamas divas mediķes.

Komentētāji nesnauda un katrs otrais pacentās izgāzt kādu žulti...

Lāsma: Pag, kā ir ar roku dezinfekciju? Nagiem nav jābūt īsi apgrieztiem un bez lakas? Matiem, kas garāki par zoda līniju, savāktiem kopā? Darba kurpes netiek nodrošinātas?

Rita: Nu ja. Policijas opergrupu sastāvā arī daudzreiz tikai dāmas. Bail pat domāt, kas notiktu, ja īstie bosiki sarīkotu īstu dumpi. Mirēji dumpjus parasti nerīko, tad jau nekas - neatliekamās medicīniskās palīdzības dāmītes mierīgi iztiks bez vīrieša stiprā pleca.

Adrians: Kā skaistulēm ar resno pacientu nestuvēm?

Martins: Es varbut neesmu īstais kam spriest, bet vai tāds “dāmu duets” tiks galā, ja pacients trakos?

Ilze: Zin, es sajutos veca. Par ātrajiem nekomentēšu, bet par policiju 90 nogalē. Dāmām - nagi gari nē, mati plīvojoši nē, papēži - nē. Biju nesen policijā, sapratu - brīvlaišana. Bet par mediķiem tā brīvlaišana biku mulsina. Ja godīgi.

Karlii: Dāmas tiek apmācītas arī pašaizsardzībai? Pret agresīviem narkomāniem, alkoholiķiem vai pajoliņiem?

Galu galā L. Cipule šim savam ierakstam velta papildinājumu: "Šis pavediens daiļrunīgs... Meitenēm, ka ikdienā jau vairākus gadus glābj dzīvības, tiek nevis paldies un novērtējums, bet šaubas no sērijas - ko gan viņas spēj un nosodījums gēla nagiem, kas nebūt nav gari un netraucē strādāt, tik tā krāsa.... Tik daudz varoņu, galva noreiba..."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas