Nosauc garšvielu, kas vislabāk mazina iekaisumu organismā

tautaruna.lv 5.maijs, 3:30
 
depositphotos.com
Daudzi faktori, tostarp tas, ko mēs ēdam, cik daudz mēs guļam, stresa līmenis un pat vides faktori, var veicināt iekaisumu, raksta Eatingwell.

Tāpēc uztura speciālisti uzskata, ka ir svarīgi veikt profilaktiskus pasākumus un savā uzturā iekļaut veselīgu pārtiku un garšaugus, kas var palīdzēt mazināt hronisku iekaisumu.

Uztura speciālisti kā svarīgāko garšaugu iekaisuma mazināšanai iesaka rozmarīnu.

Viens pētījums atklāja, ka hronisks iekaisums ir atbildīgs par gandrīz pusi nāves gadījumu visā pasaulē. Dietoloģe Ambera Pankonina pauž: "Ir svarīgi atcerēties, ka gan ģenētika, gan uzturs var ietekmēt iekaisumu un slimības. Ir vairāki pētījumi, kas var norādīt uz to, kā noteiktas uzturvielas, piemēram, sirdij veselīgas eļļas, polifenoli un antioksidanti var ietekmēt un palīdz mazināt iekaisumu organismā, tomēr hronisks iekaisums ir saistīts ar tādām slimībām kā vēzis, aptaukošanās, sirds slimības, diabēts un pat depresija."

Veselīga diēta, kurā būs vieta rozmarīnam, palīdzēs ikvienam tikt galā ar to. Tas ir viens no 14 augiem un garšvielām, ko uztura speciālisti iesaka lietot uzturā, un tas ir arī augs numur viens, kas palīdz mazināt iekaisumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas