7 neveselīgu našķu veselīgās alternatīvas

Uzturs 21.februāris 2022
 
pexels.com
Neveselīgi, kalorijām bagāti našķi var būt ļoti vilinoši. Tomēr, ja vēlaties kaut ko gardu, varat izvēlēties arī dažādu neveselīgu produktu alternatīvas. Kuras ir labākās alternatīvas?

unsplash.com

1. Čipsi - kale kāpostu čipsi

Kas var būt gardāks par čipsiem? Šī ir ļoti iemīļota uzkoda daudziem cilvēkiem. Tomēr tie nav tik veselīgi, kā mums gribētos. Lieliska alternatīva šai sāļai uzkodai ir kale čipsi. Šajos kāpostu čipsos ir mazāk tauku, sāls. Šie čipsi diži neatšķirsies no ierastajiem kartupeļu kraukšķiem. Tiem piemīt čipsiem raksturīgais kraukšķīgums un dažādas garšas variācijas.

pexels.com

2. Frī kartupeļi - dārzeņu frī

Dārzeņu "frī" ir lieliska alternatīva parastajiem kartupeļu salmiņiem. Dārzeņu frī piemīt tā pati kraukšķīgā, taču tajā pašā laikā mīkstā tekstūra kā frī kartupeļiem. Tomēr dārzeņu frī būs daudz veselīgāki. Sagrieziet dažādus dārzeņus, piemēram, burkānus, pastinaku vai saldo kartupeli salmiņos un cepiet tos cepeškrāsnī.

unsplash.com

3. Saldējums - saldēts augļu jogurts

Iemainiet gardo, auksto saldējumu pret saldētu augļu jogurtu. Šāds saldējums būs veselīgāks un tas saturēs mazāk kaloriju. Saldēto augļu jogurtu ir pavisam viegli pagatavot mājas apstākļos. Grieķu jogurtā iemaisiet sagrieztus vai sablenderētus augļus. Ievietojiet jogurtu uz pāris stundām saldētavā un saldējums būs gatavs. Ja vēlaties, tad šim saldējumam varat pievienot klāt arī šokolādi.

unsplash.com

4. Kūkas - melno pupiņu braunijs

Kūkas, tortes ir daudzu cilvēku vājība. Brīdi, kad vēlaties apēst gardu, saldu kūkas gabaliņu, bet nevēlaties uzņemt daudz liekās kalorijas, pagatavojiet melno pupiņu brauniju. Tas var izklausīties neapetelīgi, taču tas būs ļoti gards. Braunija masu pagatavojiet no pupiņām, taču lai piešķirtu šim saldumam raksturīgo garšu, izmantojiet kakao pulveri. Jūsu garšas kārpiņas būs priecīgas!

unsplash.com

5. Piena kokteiļi - smūtijs

Vasarā daudziem cilvēkiem ļoti iecienīti ir dažādi piena kokteiļi. Šie kokteiļi ļoti labi palīdz atveldzēties karstajās vasaras dienās. Tomēr ieteicams piena kokteiļu vietā labāk izvēlēties smūtiju. Šis dzēriens saturēs daudz vairāk vērtīgo īpašību/uzturvielu un nebūs tik kalorijām bagāts.

pexels.com

6. Konfektes - rieksti šokolādē

Tā vietā, lai ēstu konfektes, labāk izvēlēties riekstus šokolādē. Tie būs tikpat gardi un saldi kā konfektes. Šāds našķis saturēs mazāk cukura un citu kaitīgo lietu, kas nereti mēdz būt sastopamas konfektēs. Šādu našķi pavisam viegli var pagatavot mājās. Izkausējiet šokolādi, iemērciet tajā riekstus un pēc tam tos ievietojiet saldētavā. Šokolāde sacietēs un našķis būs gatavs!

pexels.com

7. Limonāde - augļu ūdens

Dažādas veikalos nopērkamās limonādes satur ļoti daudz cukura. Kā arī šādas limonādes satur dažādas ķīmiskas krāsvielas, kuras ne pavisam nav labvēlīgas ķermenim. Tā vietā, lai dzertu limonādi, pagatavojiet dzirkstošu augļu ūdeni. Gāzētajam ūdenim klāt pievienojiet dažādus augļus. Pliekanais ūdens pārvērtīsies par gardu dzērienu.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija