TOP 7 padomi senioriem, kā uzturēt možu garu un labu pašsajūtu

Veselība 9.novembris 2018
 
Lelde Veinberga
 

3 / 3

5.

Uzņemt pietiekami daudz ūdens

Viena no veselīga dzīvesveida sastāvdaļām ir pietiekams uzņemtais šķidruma daudzums. Ikdienā vēlams izdzert 6-8 ūdens glāzes pat tad, ja šķiet, ka negribas dzert. Senioriem ir izmainīta šķidruma regulācijas spēja, līdz ar to arī samazinātā slāpju sajūta. Šķidruma uzņemšana novērš aizcietējumu veidošanos, kā arī regulē sāļu-elektrolītu vielmaiņu.

6.

Novērst vitamīnu trūkumu

Senioru vecumā visvairāk novērots D vitamīna trūkums, jo tā veidošanās ādā dabiskā procesā no saules ir samazināta, tāpēc to nepieciešams uzņemt papildus. Tāpat pastiprināti jādomā par C, B12 un folskābes uzņemšanu. Vitamīni nodrošina daudzus dzīvībai svarīgus procesus organismā. Savukārt no minerāliem svarīgi uzņemt kalciju, lai stiprinātu kaulus, kā arī dzelzi, jo tas piedalās skābekļa transportēšanā uz visām ķermeņa šūnām.

7.

Socializēties

Papildus veselīgam dzīvesveidam svarīga arī socializēšanās funkcija, ir jāturpina kontaktēšanās ar līdzcilvēkiem. Ieteicams apgūt jaunas iemaņas, atrast jaunus hobijus. Tādā veidā tiek trenētas smadzeņu šūnas - tās aktivizējas, uzlabojas atmiņa, koncentrēšanās spējas, kas savukārt rada dzīves sparu un možu garastāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija