6 iemesli, kāpēc auzas ir superprodukts

Veselība 23.oktobris 2020
 

4 / 6

Publicitātes foto

4. Samazina cukura līmeni asinīs

Vairāk nekā 400 miljoni cilvēku pasaulē dzīvo ar diagnozi - cukura diabēts, turklāt 90% no tiem ir otrā tipa cukura diabēts, kas nozīmē slimība iegūta dzīves laikā. Cukura diabētam ir raksturīgs paaugstināts cukura līmenis asinīs. Mūsu organisma šūnām nepieciešams cukurs, lai ražotu enerģiju. Tikmēr aizkunģa dziedzera izstrādātais hormons - insulīns - palīdz gremošanas sistēmā uzņemtajam cukuram nonākt šūnās. Ja organisms insulīnu neražo vai nereaģē uz to, tad asinīs esošais cukurs nespēj uzsūkties šūnās un tur arī paliek.

Pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēkiem ar liekā svara problēmām un otrā tipa cukura diabēta slimniekiem auzu iekļaušana ikdienas ēdienkartē var samazināt glikozes līmeni asinīs un pat uzlabot organisma spēju reaģēt uz aizkuņģa dziedzera ražoto hormonu - insulīnu.

“Šeit atkal jāmin jau iepriekš piesauktais beta-glikāns, jo tā spēja veidot biezo želeju padara lēnāku kuņģa tukšošanos un glikozes uzsūkšanos asinīs,” piebilst Tupiņš.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija