Ārste nosauc 4 svarīgas lietas, kas būtu jāzina par cukura ietekmi uz veselību

Veselība 29.novembris 2020
 

3 / 4

pexels.com

3. Domā kritiski, analizē ražotāja sniegto informāciju

Jēdziens „slēptie cukuri” ir ļoti interesants, jo vairumā gadījumu cukuru neviens nav „slēpis”. Visi produkti, kuriem ir salda garša, satur cukuru, taču vairumā gadījumu cilvēki neapzinās, cik daudz. Piemēram, jogurts - brīnišķīgs piena produkts, centrālais kalcija avots cilvēku uzturā, bet vienā porcijā (160 - 180 gramu) var būt līdz pat 7 tējkarotēm cukura jeb visas dienas cukura deva. „Slēptie cukuri”, manuprāt, ir tikai tā saucamajos diētiskajos un „diabētiskajos” produktos, taču informācija par to, ka produktam nav pievienots cukurs, ir ļoti mulsinoša. Ja lasīsim informāciju uz maizes iepakojuma, tad uzzināsim, ka uz 100 gramiem maizes ir 45 - 54 grami ogļhidrātu, tātad šķēlīte maizes, kuras svars ir 25 grami, satur 11 - 14 gramus salikto ogļhidrātu, kas savukārt satur noteiktu daudzumu cukura. Cukurs nav pievienots, taču tas tur ir. Tātad katra cilvēka draugs ir ražotāja sniegtā informācija uz produkta iepakojuma.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Par optimālo apjomu bērniem viss pareizi, bet 6 tējkarotes pieaugušajiem būs krietni vairāk kā 25 grami. Ja pieņemam ka tējkarote ir 8-10 grami cukura.

29.novembris 2020 Atbildēt

19g cukura- 2 tējkarotes; 25g cukura - 6 tējkarotes??? Kaut kas te nav pareizi, ne? Un neticami šķiet, ka 90g kartupelis ir pielīdzināms 2 tējk. cukura...

30.novembris 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija