Kā ēst veselīgāk, neatsakoties no gardām maltītēm: 5 vērtīgi ieteikumi

Veselība 31.janvāris 2021
 

5 / 5

pexels.com

5. Vairāk labo tauku, mazāk - nevērtīgo

Pasaules Veselības organizācija rekomendē izvairīties no piesātināto taukskābju lietošanas ikdienā, lai mazinātu kardiovaskulāro saslimšanu risku.

“Iesaku izvēlēties liesāko gaļu, piemēram, cūkgaļas kakla karbonādes vietā ņemt cūkgaļas fileju, cūkgaļas karbonādi bez kaula, vistas fileju vai liellopa gaļu. Tāpat ieteicams lietot uzturā piena produktus ar samazinātu tauku daudzumu, piemēram, saldo krējumu aizvietot ar kafijas krējumu, skābo krējumu - ar grieķu jogurtu, bet majonēzi - ar grieķu jogurtu, kam pievienotas sinepes,” iesaka Olga Ļubina.

Mazinot piesātināto tauku daudzumu uzturā, vienlaikus būtu jāvairo uzņemtais labo tauku apjoms, ceļot galdā treknās zivis vai pievienojot ēdienam extra virgin olīveļļu, ķirbju sēklu, valriekstu, avokado vai mandeļu eļļu. Šīs eļļas nav jālieto lielos daudzumos, aptuveni 1-2 tējkarotes eļļas nodrošinās pietiekamu mono- un polinepiesātināto taukskābju uzņemšanu, kam ir svarīga loma organisma imūnsistēmas un hormonālajā darbībā. Šīs eļļas ir ne tikai veselīgas, bet arī garšīgas, tāpēc, pievienojot tās ēdieniem, bagātināsi arī ēdiena garšu!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija